Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg købe delebil med min eks?

Singlemand, 8000 Aarhus C
Moderne Tider
4. maj 2019

Efter flere forsøg lykkedes det for tre år siden min kone og mig at blive skilt. I fred og ro. Vi var enige om, at forholdet var slut. Vi skiltes uden konflikt og fik delt, hvad der skulle deles, og skabt trygge aftaler for vores døtre.

Bilen er vi dog fortsat med at have sammen: Den følger børnene med skiftedag hver uge. Men den er samtidig med til at holde liv i vores gamle konfliktmønstre. Vi er lige så umusikalske i vores fællesskab omkring bilen, som vi var det indbyrdes i de sidste år af vores ægteskab.

Nu er den så brudt sammen, og hun har foreslået, at vi køber en ny – sammen. Jeg kan godt se den praktiske fornuft i det, men er også i tvivl. Bør jeg ikke i virkeligheden tage mig sammen og få skilsmissen afsluttet helt og aldeles?

Svar I:

Jeg skal lige være helt sikker på, at jeg har forstået det rigtigt: Du har bil – OG børn – sammen med din ekskone, og nu mener du, at du kan afslutte skilsmissen »helt og aldeles« ved at melde dig ud af fællesejet omkring BILEN?

Stop dig selv. Du skal tage dig sammen, og du skal tage ansvar for, at dine døtre har det bedst muligt på trods af skilsmissen, og hvis det betyder, at du skal eje en bil sammen med din ekskone, så skal du eje en bil sammen med din ekskone, også selv om du går og bliver lidt muggen over, at hun ikke hælder frisk olie og kølervæske på dyret.

— Bo Elkjær

Svar II:

Det svar, du fisker efter, er ja, og det er det svar, du skal få.

Det er ikke fornuftigt at deles om at eje noget, man bliver uvenner over. Især ikke, når I samtidig skal være forældre sammen. Jeres børn vil sikkert hellere cykle rundt til alting på tunge cykler med slappe kæder og eksede hjul, mens det regner, og der er modvind og grene, man får i hovedet, end at høre jer skændes om en bil.

Det behøver de heldigvis ikke. De kan cykle rundt på gode cykler. Eller I kan finde andre at dele biler med. Bruge de der små biler, man kan leje på timebasis. Låne jeres venners biler. Få de andre forældre til at køre jeres børn rundt til ting.

Hvis du køber en ladcykel, må du godt få en med strøm på. Hvis din ekskone gerne vil låne den, må hun gerne det. Nyd i så fald følelsen af at være storsindet (men hold den for dig selv. Den følelse er det sidste, man skal dele med nogen).

— Lone Nikolajsen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her