Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg overvejer at stemme konservativt

Tvivleren
18. maj 2019

Om lidt skal vi stemme til europaparlamentsvalget, og jeg er i tvivl om, hvor jeg skal sætte mit kryds. Normalt ville jeg stemme proeuropæisk og grønt på SF eller Radikale. Men da jeg kan se, at Danmark står til ikke at få noget mandat i EPP-gruppen – den største gruppe i parlamentet – hvis ikke De Konservative får stemmer nok, overvejer jeg at stemme konservativt.

Jeg kan ikke overskue konsekvenserne af, at Danmark ikke sidder med ved bordet i den største gruppe. Men nytter det overhovedet, altså ét mandat ud 215? Eller bør jeg stemme efter min reelle politiske overbevisning?

Svar I:

Jeg er stor tilhænger af at stemme taktisk. På den måde får man mest muligt ud af sin stemmeafgivning. F.eks. er det aldrig klogt at sætte kryds ved nogen, der helt sikkert kommer ind. Fidusen ligger i at stemme på dem, der har mulighed at hoppe op længere nede i feltet. Og hvis man på forhånd taler med familie og venner om en koordineret stemmeafgivning, kan det komme til at gøre en forskel. I hvert fald i kommunalpolitik, hvor det ofte kun er få stemmer, der skiller en listes valgte fra de ikkevalgte.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Stem Enhedslisten hvis du vil have klima, miljø og arbejdsforhold på dagsordenen.

Torben Skov

"I den igangværende valgkamp slynger politikerne om sig med løfter om alt det, de vil gøre for velfærden. Men både Venstre og Socialdemokratiet, der slås om statsministerposten, støtter op om medlemskabet af EU's finanspagt og de stramme offentlige budgetter, der er en konsekvens af pagten.

Finanspagten er i dag en mellemstatslig aftale, som Danmark i princippet kan træde ud af den dag i morgen. Men EU-kommissionen arbejder lige nu på at gøre finanspagten til en del af EU-lovgivningen og dermed overstatslig."

https://arbejderen.dk/fagligt/skrotning-af-budgetlov-kr%C3%A6ver-udmelde...

Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Overstatslig økonomi .... hvad var det lige der med, at unionen er stendød?

Samarbejde er godt, men gennem stadig større binding til eu at blive medlem af europas forenede stater er alligevel mærkeligt. Unionsborgerskab? Selvom afstanden til christiansborg kan føles enorm, så er der alligevel længere til bruxelles.