Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg sige hende sandheden om hendes skilsmisser?

Søsteren, København
25. maj 2019

Min søster står over for sin anden skilsmisse. Det er synd for børnene, at de skal opleve brud nummer to, men omvendt har et dysfunktionelt parforhold aldrig været godt for nogen.

Men jeg har et problem med det mønster, der fører til hendes skilsmisser. Hun er udflydende, sætter ikke grænser over for sine samlevere og bidrager ikke til energien i deres forhold. Det giver et ulige match, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal få det sagt til hende.

Jeg synes, jeg bør hjælpe hende ved at konfrontere hende. Har forsøgt at tale med hende om, at hun skal gå i terapi (i stedet for i parterapi), men hun har ikke rigtig fanget den. Og jeg er bange for, at hun trækker sig fra mig, hvis jeg går for hårdt til hende.

Svar I:

Du mener at kende sandheden bag skilsmissen, men hvordan kan du være så sikker på, at du har regnet det hele ud? Hvis du skal konfrontere din søster, skal du være mere konkret end her. Hvad betyder det f.eks., at hun »ikke bidrager til energien« i forholdet?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Det er altid nemt at kloge sig på andres vegne. Men det er også dominerende og bedrevidende.
Du har givet dit gode råd - gå i terapi.
Tænker du herefter skal tie stille og lade hende leve sig eget liv, mens du lever dit eget liv.

Randi Christiansen

Det er rigtig gode forslag til en hensigtsmæssig måde at tilbyde hjælp til løsning af svære spørgsmål, som rasmus og katrine her giver.

Claus Bødtcher-Hansen

26/maj/2019

Hun har brug for hjælp til
at finde hendes egen vej til
et velfungerende parforhold.

Sådanne processer har jeg
udviklet gennem mange års
erfaring som Gestalt- og
Par-terapeut :-) ...

Venlig hilsen
Claus