Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skylder jeg samfundet at bruge min uddannelse?

Mand, slutningen af 30’erne
25. maj 2019

Jeg blev i 2007 uddannet journalist og har siden arbejdet fuldtid, ofte med fleksible, men lange arbejdsdage. Det har jeg været glad for.

For syv år siden fik min kone og jeg vores første barn, og siden har vi fået to mere. Hun er også journalist, og da børnene var små, talte vi ofte om, at det var svært at få hverdagen til at hænge sammen. For to år siden gik jeg så ned i tid og begyndte på en uddannelse. Ikke for at få uddannelsen, men for at få mere tid med børnene. Måske skal jeg sket ikke bruge uddannelsen.

Forleden sagde en af mine venner en passant, at når man tager en statsbetalt uddannelse, bør man også bidrage til samfundet ved at arbejde. Jeg tror, det var henvendt til mig. Har hun ret? Jeg synes, at folk, herunder mig selv, skal kunne gå på deltid eller efteruddanne sig, men på den anden side har hun vel ret i, at det er en urimelig luksus at tage en uddannelse, som man måske ikke skal bruge.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
  • Niels Duus Nielsen
  • Katrine Damm
Randi Christiansen, Niels Duus Nielsen og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer