Læsetid: 4 min.

Dansk grand prix-vinder: »Kærlighed på en universel skala binder folk sammen«

Den unge sangerinde Leonora er i Tel Aviv som dansk deltager i Eurovision Song Contest, som hun oplever som et åndehul fra politik, der samler mennesker på tværs af kulturer og nationaliteter
Det er øjenåbnende at være her. Jeg føler, at jeg lærer en hel masse om, hvad Israel er for et land, siger Leonora Colmor Jepsen.

Det er øjenåbnende at være her. Jeg føler, at jeg lærer en hel masse om, hvad Israel er for et land, siger Leonora Colmor Jepsen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

11. maj 2019

— Hvad handler ’Love is Forever’ om?

»Sangen handler om kærlighed i alle dens former: Det kan være kærlighed til sin kat, til en fritidsaktivitet, til en kæreste, til venner, til familie eller et fædreland. Den handler om, at kærlighed på en universel skala binder folk sammen, også på tværs af grænser.«

— Er der også et større budskab i det med grænserne?

»Jeg synger også ’don’t get too political.’ Men det større budskab i sangen handler om sammenhold, fællesskab, inklusion og lighed.«

— Har du haft en gammel drøm om at deltage i Melodi Grand Prix?

»Da jeg var lille, syntes jeg, det kunne være sejt at være med i MGP for børn, men det var et fantastisk tilfælde, at jeg kom med i Melodi Grand Prix. Jeg havde lagt en video op på Facebook i maj måned sidste år, hvor jeg synger nogle af mine egen sange, og så var der nogle fra DR, der så den og tænkte: ’Hun skal da synge ’Love is forever’«

— Hvad handler dine egne sange om?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Schönbeck

Til spørgsmålet om boykot svarer Leonora:

"Det er et åndehul fra politik, og det samler en masse mennesker på tværs af kulturer og nationaliteter."

Det er påfaldende, i hvor høj grad dette argument mod boykot minder om propaganden fra den israelske lobby-organisation 'Creative Community for Peace', som i flere år har været spydspids for israelernes kampagne mod den kulturelle boykot.

'Creative Community for Peace' skriver om sig selv:
"We understand the power that music, film, and television has in bringing people together of all backgrounds and believe that the arts are crucial to help bridge cultural divides."

Og hvem er så 'Creative Community for Peace'? På deres hjemmeside fremstår de som et initiativ fra musikindustrien, men organisationen 'Jewish Voice for Peace' har fundet ud af, at det er langt fra sandheden:

"Documents Prove 'Creative Community for Peace' is Front for Right Wing Israel Lobby Group 'StandWithUs'".
https://jewishvoiceforpeace.org/ccpfisraelilobby/

Det var i øvrigt også 'Creative Community for Peace', som stod bag brevet, hvor 100 kendte talte imod boykot af Eurovision:
https://www.dr.dk/nyheder/kultur/kendte-forsvarer-eurovision-i-israel-bo...