Læsetid: 4 min.

DR’s nyhedschef: ’Vi skal ikke afgøre, om et bestemt politisk udsagn er ulovligt eller over grænsen’

Principielt er der ingen grænser for, hvad Rasmus Paludan fra Stram Kurs kan få lov til at sige under valgdebatterne på Danmarks Radio, forklarer nyhedschef Thomas Falbe. DR har en forpligtelse til at sikre, at debatterne foregår på en måde, så seerne kan blive oplyst om partiernes holdning. Men DR’s journalister skal ikke tage stilling til, om bestemte udsagn er racistiske eller illegitime
Principielt er der ingen grænser for, hvad Rasmus Paludan kan få lov til at sige under valgdebatterne på DR, siger nyhedschef Thomas Falbe

Principielt er der ingen grænser for, hvad Rasmus Paludan kan få lov til at sige under valgdebatterne på DR, siger nyhedschef Thomas Falbe

DR

4. maj 2019

– Skal Rasmus Paludan være med til de store partilederrunder på direkte tv?

»Såfremt partiet Stram Kurs formelt bliver godkendt til at stille op af Indenrigsministeriet, inviterer vi Rasmus Paludan ind til vores store valgformater på radio og tv. Det gælder også partilederrunder, åbningsdebat og afslutningsdebat.«

– Hvorfor?

»Det gør vi ud fra en betragtning om ligebehandling. Det gælder ikke nødvendigvis i daglige nyhedsudsendelser, der er prioriteret ud fra kriterier som væsentlighed og aktualitet. Men i de formater, hvor alle partier er repræsenteret, vil alle opstillingsparate partier blive behandlet lige. Det er en del af vores public service-forpligtelse at gøre vælgerne opmærksomme på, hvilke holdninger partierne, alle partierne, repræsenterer, og hvordan de står over for hinanden i konkrete spørgsmål.«

– Er det forbundet med nye dilemmaer for DR, at Rasmus Paludan skal deltage i debatterne?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Måske er det ikke Danmarks Radios opgave at afgøre, om et bestemt politisk udsagn er ulovligt eller over grænsen. Men hvis opgave er det så, for Danmark har vel ingen specielt politikorps til at gennemgå alle mederne.

I øvrigt kan man i hvert fald fastslå, at den til enhver tid ansvarshavende redaktør også har et medieansvar i forhold til hvad der viderebringes i mediet - også omkring indholdet i læserindlæg:

https://www.ft.dk/samling/20111/almdel/REU/bilag/408/1125311.pdf

https://www.avisen.dk/brancheforening-dr-har-selv-det-redaktionelle-ansv...

Men måske er svenskerne også på dette punkt kommet lidt længere:
http://mediejura.dmjx.dk/tag/medieansvar/