Læsetid: 7 min.

Vil engelsk klubfodbold overleve Brexit?

14 ud af 20 Premier League-klubber ejes af udenlandske rigmænd eller konsortier. Premier League er suverænt den mest sete og mest indbringende liga i verden, og der er kun engelske hold i de europæiske finaler i år. Engelsk fodbold er om noget eksemplet på britisk global soft power. Men hvad bliver der af den dominans på den anden side af Brexit?
En af bekymringerne er, om det vil blive besværligt for europæiske trænere og spillere – som her danske Christian Eriksen – at udfylde centrale pladser i engelsk fodbold. I så fald må klubberne nøjes med at rekruttere engelske talenter, og det vil ikke gøre dem stærkere.

En af bekymringerne er, om det vil blive besværligt for europæiske trænere og spillere – som her danske Christian Eriksen – at udfylde centrale pladser i engelsk fodbold. I så fald må klubberne nøjes med at rekruttere engelske talenter, og det vil ikke gøre dem stærkere.

Dylan Martinez

25. maj 2019

Verdens øjne vil hele to gange den kommende uge stille skarpt på noget engelsk, og for en gangs skyld handler det ikke kun om kaotiske politiske tilstande. Alligevel kan Premier Leagues full house med fire hold i de to europæiske fodboldfinaler paradoksalt nok både bruges som argument både for Brexit og for nødvendigheden af at forblive i EU

Da jeg i går testede dette fodbold og Brexit-dilemma på min lokale pub i det vestlige London, var svarene på dilemmaet ikke overraskende vidt forskellige.

»Vi har jo netop lige vist resten af Europa, at vi ikke behøver dem. Vi bankede dem alle sammen, så kan de lære det,« sagde Phil, en gråhåret mand på omkring de 60, der engang var noget fint i musikbranchen, og som ikke ønsker at få sit efternavn i avisen.

Dette syn på engelsk fodbolds europæiske dominans deles utvivlsomt af mange andre fodboldfans herovre. Da England sidste sommer spillede mod Belgien i VM, råbte de engelske tilskuere »Brexit, Brexit!« kampen igennem. Og Cardiff Citys kulørte manager, Neil Warnock, gav tidligere på sæsonen sit besyv med:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
Mikael Velschow-Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu