Læsetid: 7 min.

Lige nu foregår der en intens armlægning om Champions Leagues fremtid

Om få år vil Champions League-kampe blive spillet i weekenden, og turneringen vil stort set kun være tilgængelig for de rigeste klubber i Europa. I hvert fald hvis Juventus-bossen Andrea Agnelli og hans partnere i kontinentets topklubber får deres vilje
Andrea Agnelli forestiller sig en struktur, som dels vil give øgede tv-indtægter og dels kun have fire frie pladser i turneringen at kæmpe om for rosset af klubber.

Andrea Agnelli forestiller sig en struktur, som dels vil give øgede tv-indtægter og dels kun have fire frie pladser i turneringen at kæmpe om for rosset af klubber.

Marco Bertorello

18. maj 2019

Skal man tro et gammelt dansk ordsprog, skal sandheden høres fra børn og fulde folk. Men det kan også være værd at lægge øre til en fyret mand, der ikke har så meget at miste.

Som for eksempel Arsenals tidligere manager, Arséne Wenger. Da han stoppede i London-klubben i maj sidste år, holdt han en pressekonference, hvor han åbent og ærligt fremlagde sin analyse af udviklingen i europæisk topfodbold; tydeligvis fri for de diplomatiske bånd, der havde bundet ham, mens han var træner.

Og den høje franskmand var ikke i tvivl om, at der var store forandringer på vej – især med Champions League.

Wenger forudsagde, at turneringens nuværende format inden længe vil blive ændret til en europæisk Super League, som kun de allerstørste og rigeste klubber vil få lov at spille med i.

»Det vil ske. Og det vil ske snart,« spåede han.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nis Jørgensen

Fremstillingen af den foreslåede nye CL-struktur hænger ikke sammen. Hvis de 8 6.-7.-pladser kvalificerer sig til en kvalifikationsturnering, må de enten spille om mindre end 8 pladser, eller der må være adgang til kvalifikationsturneringen for hold udefra. I begge tilfælde er der altså mere end 4 pladser at konkurrere om for hold "udefra".