Læsetid: 6 min.

Lionel Messi – den falske 9’er og falske argentiner

FC Barcelona kom ikke i finalen i årets Champions League, men Lionel Messi er stadig den bedste fodboldspiller i verden nogensinde, siger mange. Men hvor er han egentlig henne på banen? Hvad er hans position? Playmaker eller centerforward – eller noget midt imellem? Hjemme i Argentina synes de ikke, han er en rigtig argentiner
Lionel Messi efter sin scoring mod Liverpool i semifinalekampen i Champions League. Det argentinske stortalent har ikke det, hans landsmænd kræver for at se ham som mytisk heltefigur. Det er simpelthen ikke nok at være fodboldspiller i verdensklasse.

Lionel Messi efter sin scoring mod Liverpool i semifinalekampen i Champions League. Det argentinske stortalent har ikke det, hans landsmænd kræver for at se ham som mytisk heltefigur. Det er simpelthen ikke nok at være fodboldspiller i verdensklasse.

LLUIS GENE

11. maj 2019

I begyndelsen af sæsonen 2011/12 havde Josep ’Pep’ Guardiola, dengang træner for FC Barcelona, et luksusproblem. Hvor skulle han placere holdets ubestridte stjerne, Lionel Andrés Messi Cuccittini?

For Pep handlede det om, at Messi ikke skulle isoleres på fløjene og heller ikke miste grebet om opspillet. Barca havde nemlig genfundet den gode gamle Johan Cruyff-melodi, tulipanfodbolden, hvor boldbesiddelse er det bedste forsvar. Igen og igen blev Messi mandsopdækket, ofte af flere ad gangen, og alligevel var han cataloniernes vigtigste og bedste til at lave målgivende afleveringer og selv score målene.

Messi er simpelthen for god til at spilde væk på den måde, tænkte Guardiola.

Så kom Guardiola i tanke om Luciano Spalletti, den berømte træner for Roma. Spalletti havde stor succes med sin 4-6-0-formation omkring 2007. Der var ingen dedikeret angriber, en 9’er, på Romas hold. Deraf 0’et i talrækken.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu