Læsetid: 13 min.

Pernille Weiss er underdoggen fra den virkelige verden, der skal redde De Konservative i EU

Efter valget til Europa-Parlamentet den 26. maj kan De Konservative stå uden et eneste mandat – for første gang nogensinde. Den ukendte Pernille Weiss er blevet valgt til at sørge for, at det ikke sker. Information har fulgt hende de sidste måneder op til valget
Pernille Weiss var ikke De Konservatives førstevalg, da partiet skulle finde en EU-afløser for stemmeslugeren Bendt Bendtsen. Men hun var den første, der ikke takkede nej.

Pernille Weiss var ikke De Konservatives førstevalg, da partiet skulle finde en EU-afløser for stemmeslugeren Bendt Bendtsen. Men hun var den første, der ikke takkede nej.

Anders Rye Skjoldjensen

18. maj 2019

Valget til Europa-Parlamentet den 26. maj er ikke bare blevet kaldt et skæbnevalg for Europa. Det er også et skæbnevalg for De Konservative i Danmark.

For når det nye parlament samles efter valget, kan det for første gang nogensinde blive uden et medlem fra danske konservative.

Meningsmålingerne har længe set faretruende dårlige ud for partiet, og da den garvede Bendt Bendtsen, der både har været minister og senest De Konservatives eneste medlem i Europa-Parlamentet, proklamerede, at han ikke ville genopstille, fik partiet travlt med at finde en kendt stemmesluger til De Konservatives EU-valgkamp.

Det er ikke første gang, Pernille Weiss hænger valgplakater op. Hun har både været stillet op til Folketinget, siddet i amtsrådet og brugt mange weekender som ung på at hænge konservative plakater op.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Finn Sander

God vind Pernille. En multifacetteret person med solid erfaring fra både det private og det offentlige kombineret med et liv med politisk berøring og god forståelse for at ikke alle lande hopper lige hurtigt på klimadagsordenen, det går vist ikke helt galt nede i EU.

Egentlig har jeg lidt medlidenhed med De Konservative. For selv om jeg ikke dengang var enig med Poul Schlütter i hans politik, med den benhårde kartoffelkur og tamil-sagen, kan man i hvert fald fastslå, at det havde en vis popularitet, da de i perioden 1982-91 havde regeringsmagten.

Men med Bendt Bendtsen og senere Søren Pape Poulsen ved roret, kan jeg faktisk godt forstå, at dette lille og ligegyldige parti er sat helt udenfor indflydelse. I Søren Pape´s tid har justitsministerier spyet ligegyldige og diskrenerinde love ud nærmest på bestilling. Og langt de fleste af disse love er formuleret på en sådan måde, at man må tro, at de ikke er udarbejdet og gennemgået af jurister,

Så for Pernille Weiss kan det næsten kun gå frem. Men der er virkelig meget idette parti, der trænger til oprydning. For man kan jo næsten ikke bruge udtrykket; "nytænkning" og det konservative godsejerparti,