Peter Kofod: »Vi spiser og værner om det, vi er vant til og altid har kendt«

Frem mod valget taler vi hver uge med en politiker om mad, identitet og ideologi. Denne uge taler vi med Peter Kofod, der er retsordfører og spidskandidat til Europa Parlamentet for Dansk Folkeparti.
– Fra 1-10, hvor madglad er du?
»Jeg oppe på en 7’er. Jeg er glad for mad. Jeg holder meget af god mad. Men jeg kan også sagtens tage en dag, hvor jeg arbejder igennem og ikke spiser så meget. Min verden bryder ikke sammen, hvis jeg går glip af et måltid.«
– Hvor nationalistisk er du på en skala fra 1-10?
»Jeg er meget national. Jeg er glad for at være dansker, og jeg er stolt af mit land, men ordet nationalistisk lyder voldsomt og grumt. Jeg betragter mig som national, og der er jeg nok en 8’er.«
– Hvad finder man altid i dit køkken?
»Æbler og danskvand. Når man kommer ind ad døren, eller er på vej ud ad døren, er det rart at have et æble i hånden.«
Mest læste
Information.dk
Du skal være registreret bruger for at kommentere. Log ind eller opret bruger »
Livretten :
Et kilo kviksølv i min fisk
Beredt af DF og Venstre i skøn forening.
I mit barndomshjem var det Mormor, der lavede frikadunserne, og de gange min mor forsøgte sig var begejstringen ikke særlig stor, mor meddelte så at hun ikke længere gad lave frikadeller til os, hvis det skulle være på den måde - det er helt fint momse, så laver du bare noget andet lækkert på din maddag ;)
For nogle år siden kendte jeg en, der boede på værelse og der var en anden værelsesbeboer fra vistnok Rumænien eller Ungarn, hun lavede rigtig meget mad og havde et stærkt nøde-gen, en dag skulle jeg smage noget noget, der eftersigende var en meget national ret fra hendes hjemland - og tænk sig den delle smagte præcis som min mormors ;-)
Selv tror jeg ikke, jeg nogensinde har lavet frikadeller, ikke at jeg som sådan ikke kan lide dem, synes bare de er særligt spændende.
Uha nu står jeg vist til deportation, så må det gerne være til Grækenland, her kan de lave kødboller i tomatsovs - sozukakia, der smager fantastisk.
Men nok en god ide lige at tjekke med Grækenland, om de synes det er fedt at få mig tørret af på sig ;-)
* synes bare IKKE de er særligt spændende...
DF og Venstre går stærkt ind for dunser af svinekød.
Men i Grækenland og andre lande er de lavet af lamme - eller oksekød
Både rigtigt, men så ikke helt rigtigt Eva, kødbolle-retterne er ofte blandet.
Men rent faktisk, af en årsag jeg endnu ikke har fundet svar på, så smager deres oksekød sjældent særligt godt, derimod smager deres svine-grisekød rasende godt, smagfuldt og saftigt, helt anderledes end her i vores egen lille grise-nation.
Dansker laver også god mad. Flæskesteg med ris a la mand og bikse mad og mange andre lækker mad. Men dansker som andre folkeslag holder meget af traditionen til en vis grad. Da jeg var ny i landet, hørte jeg mange skælds ord mod lamme kød, det feder og jeg ved ikke hvad. Men nu spiser måske alle lamme kød. Jeg tror der findes også noget der hedder "lammesteg". Man vænner sig til noget andet mad. jeg kan spiser al mad danskere spiser selvom ønsker nogle gange mig en Nord afrikansk "Couscous". Men meget sjælden at det skeer. Couscous er national ret i Nord Afrika. Men det findes ikke på restaurant. modsat i Paris, hvor der er mange. Jeg tror ikke det er Udansk at tale om arabisk mad, Jeg har lavet en gang Couscous til kollegaer på arbejde. De kunne lide og folk jeg ikke kender men de kender andre bad mig om de får lov at spiser Couscous, Jeg selvfølgelig sagde jeg hver gang.
Fortæl mig hvad du spiser, så skal jeg fortælle dig hvem du er, kun en tåbe frygter ikke kødspiser (muskel gnavere) i flok. Fortsat god dag.