Læsetid: 10 min.

De rapper om stoffer, depression og vold og ender på kirkegården eller i fængslet

Rap og hiphop har altid handlet om sex, vold og død – både i teksterne og i kunstnernes liv. Men de senere år er antallet af dødsfald og arrestationer i branchen eskaleret. Og via sociale medier følger det helt unge publikum med fra første parket
Tekashi 6ix9ine kan få op til 47 års fængsel. Samarbejder han med politiet, kan han få straffen nedsat. Det vil i så fald kræve, at han går i vidnebeskyttelsesprogram. En udfordring for dem, der skal fjerne hans 200 tatoveringer over hele kroppen – primært med tallet 69.

Tekashi 6ix9ine kan få op til 47 års fængsel. Samarbejder han med politiet, kan han få straffen nedsat. Det vil i så fald kræve, at han går i vidnebeskyttelsesprogram. En udfordring for dem, der skal fjerne hans 200 tatoveringer over hele kroppen – primært med tallet 69.

Shareif Ziyadat

18. maj 2019

Som han sad der i State Supreme Court i New York anklaget for vold, røveri og drabsforsøg, lignede rapperen Tekashi 6ix9ine et postkort fra tankstationens kiosk. Et af den slags, hvor et vildt dyr er blevet proppet i en flæsekjole eller har fået en bowlerhat på hovedet.

22-årige Tekashi 6ix9ine – med det borgerlige navn Daniel Hernandez – er kendt for sit regnbuehår og multifarvede diamanter på tænderne og grænseoverskridende statements på Instagram til sine 15 millioner følgere. Men denne dag i retten på Manhattan i efteråret 2018 var regnbuefrisuren erstattet af et veltrimmet flet, og rapperen havde trukket et gråt jakkesæt og en hvid skjorte over sine 200 tatoveringer. Og han sagde undskyld. Et signal om, at maskernes og kostumernes tid er forbi for Tekashi 6ix9ine. Han står til 47 år i fængsel.

Tekashi 6ix9nine er kun én af en række amerikanske hiphopstjerner, som er blevet spået en stor fremtid, men inden for kort tid har afsluttet karrieren på dramatisk vis:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu