Læsetid: 4 min.

I retten: »For mig var det bare én bane«

I retslokale 7 i Københavns Byret erklærer 18-årig mand sig skyldig i en række forhold, blandt andet besiddelse af ulovlige våben og kokain. Han nægter imidlertid at have haft til hensigt at sælge kokainen
En 18-årig mand erkender at have været i besiddelse af to gram hash, to ulovlige våben og godt 11 gram kokain. Han insisterer dog på, at narkotikaen var til eget forbrug, ligesom han nægter, at have tjent 12.000 kroner kontant, som politiet har beslagtlagt, ved at sælge stoffer.

En 18-årig mand erkender at have været i besiddelse af to gram hash, to ulovlige våben og godt 11 gram kokain. Han insisterer dog på, at narkotikaen var til eget forbrug, ligesom han nægter, at have tjent 12.000 kroner kontant, som politiet har beslagtlagt, ved at sælge stoffer.

Mia Mottelson

11. maj 2019

Forsvarsadvokat Carsten Fentz prøver at løfte stemningen i retssal 7.

»Hvornår tror I, der kommer valg?« spørger han ud i lokalet.

Tiltalte, M, kigger ned i bordet. Hans kommunale kontaktperson, der er med som tilhører, har heller ikke noget godt svar.

»Du er jo lige fyldt 18 år, så du kan også stemme nu,« fortsætter Carsten Fentz til sin unge klient.

»Så husk nu, ikke noget med Rasmus Paludan eller Klaus Riskær, vel?«

M smiler anstrengt. Den unge mands lyse hår er karseklippet i siderne og redt tilbage på toppen. Han er tiltalt for ni lovovertrædelser begået på tre forskellige tidspunkter sidste sommer. Sigtelserne tæller blandt andet besiddelse af en butterflykniv, en strømpistol monteret i et knojern og to gram skunk til eget forbrug. Politiet har også beslaglagt to kontantbeløb på henholdsvis 5.500 kroner og 6.500 kroner.

De mest alvorlige anklager er to tilfælde af besiddelse af kokain med henblik på videresalg. M erklærer sig skyldig i de fleste af forholdene. Han nægter dog at have haft til hensigt at sælge kokainen og at have skaffet kontanter ved at sælge narkotika.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Lindegaard
  • Eva Schwanenflügel
Torben Lindegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu