Læsetid: 4 min.

I retten: »Jeg står med ryggen til og er foroverbøjet for at undgå slag og spark«

Hver uge følger Information en helt almindelig retssag fra tilhørerbænken. I retssal 23 i Københavns Byret er en ung billist i denne uge tiltalt for at have sparket og slået en mand med knytnæveslag på Nørrebro, efter manden gjorde billisten opmærksom på, at han kørte mod køreretningen på en ensrettet vej
En 23-årig mand er tiltalt for at have sparket og slået en mand med knytnæveslag.

En 23-årig mand er tiltalt for at have sparket og slået en mand med knytnæveslag.

Mia Mottelson

1. juni 2019

Information følger hver uge én af de titusindvis af sager, danske domstole afgør hvert år. Det er historier om gerningsmænd og ofre, der er for små til at blive til avisoverskrifter, men som vores retssystem må tage hånd om.

I denne uge en ung billist tiltalt for at have sparket og slået en mand med knytnæveslag på Nørrebro.

Tiltalte, A, bliver ført ind i retslokalet af to mænd fra kriminalforsorgen. Han smiler stort og kigger rundt i retten, inden han sætter sig ned, og de to fra kriminalforsorgen sætter sig bag ham.

A er tiltalt i en anden, mere alvorlig sag, og derfor kommer han direkte fra arresten.

I dag skal han dog være her, på anklagebænken, fordi han er tiltalt for at have sparket og slået en mand med knytnæveslag i Thorsgade på Nørrebro. Her bor forurettede, og her er 23-årige A vokset op.

A erkender, at han har diskuteret med manden, og at han har skubbet til ham, men han nægter at have slået med knytnæveslag og sparket.

A sidder tilbagelænet i vidneskranken. Han har kraftigt sort hår, som er helt kort i siderne og langt, tilbagestrøget på toppen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu