Læsetid: 2 min.

Tone Frank Dandanell: Alle græder over slutningen af ’Harry Potter og Dødsregalierne’

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner. I denne uge er det filosoffen Tone Frank Dandanell, som i sidste weekend kunne opleves på natur- og videnskabsfestivalen Bloom i Søndermarken i København. Ifølge hende efterlader Jonathan Safran Foers ’Om at spise dyr’ læseren med netop den kvalme, vores klima og vores verden har brug for
Som barn var det Harry Potter og Dødsregalierne, der havde størst betydning for Tone Frank Dandanell. Billedet her er fra anden del af filmatisering af bogen.

Som barn var det Harry Potter og Dødsregalierne, der havde størst betydning for Tone Frank Dandanell. Billedet her er fra anden del af filmatisering af bogen.

Mary Evans

1. juni 2019

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Der er mange bøger, jeg ville ønske, at alle ville læse. Faktisk er det ofte den tanke, der forstyrrer min læsning. Jeg kommer til et sted i teksten, især i den filosofiske tekst, hvor jeg tænker: »Hold da kæft, det her er for vildt, det her er sandt, jeg må fortælle alle om det NU!« Jeg øver mig i bare at være i begejstringen uden nødvendigvis at følge missionsbefalingen. Men jeg ville ikke mindst ønske, at alle ville læse eller genlæse Om at spise dyr af Jonathan Safran Foer. Bogen efterlader læseren med netop den kvalme, vores klima og vores verden har brug for. Jeg burde ærligt talt også selv få læst bogen igen.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu