Læsetid: 20 min.

Torben Ulrich om Roger Federer: »Fantastisk, men ikke interessant«

Roger Federer fylder 38 år til sommer, men spiller til alles overraskelse noget af det bedste tennis i sin karriere. Den danske legende Torben Ulrich er ikke imponeret. Federer havde potentialet til at gøre noget helt særligt, men er blevet for beregnende og konservativ – ligesom resten af tennissporten. Forfatteren Anders Haahr Rasmussen har over de seneste ti år talt med Ulrich om Federer. Og om kunst, kapitalisme, livsfilosofi og viljen til at søge frem til nettet som en rovfugl
Det er da fantastisk, at han kan blive ved, siger Torben Ulrich om Roger Federer, der her server mod Dominic Thien under Madrid Open tidligere på måneden. Men hans spil er ikke interessant, tilføjer den danske tennislegende.

Det er da fantastisk, at han kan blive ved, siger Torben Ulrich om Roger Federer, der her server mod Dominic Thien under Madrid Open tidligere på måneden. Men hans spil er ikke interessant, tilføjer den danske tennislegende.

Gabriel Bouys

25. maj 2019

Det er torsdag den 4. oktober, Torben Ulrich fylder 90 år og er kun lige trådt ud af bilen, da han bliver mødt af venner og fans. Vi befinder os i centrum af København, på Galleri Tom Christoffersen, der holder fernisering for hans seneste soloudstilling. Værens Rum, Spillets Mærker hedder den og består af en række malerier, der er blevet til ved at dyppe sjippetov og tennisbolde i blæk og fyre det op på et lærred af rispapir.

I løbet af den seneste times tid er stedet blevet fyldt op af digtere, malere, forlæggere, jazzpianister og journalister, der drikker Carlsberg på dåse i skæret fra lysstofrør i loftet. En håndfuld børn løber rundt mellem de mange folk, to kunststuderende står udenfor i støvregnen i blomstrede kimonoer og ryger smøger.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Bruhn Andersen
Torben Bruhn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu