Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Zenia Stampe og Morten Helvegs valgvideo er så pinlig, at selv ikke selvironi kan redde den

Mens Brexit har været lagt i glemmeskuffen de sidste par uger, er Theresa May gået sin politiske død i møde. Herhjemme har Stram Kurs fyret partiets kandidat i Vestjylland for at være for human, alt imens Det Radikale Vestre i ny valgvideo leger Game of Thrones i et desperat forsøg på at minde os om at stemme på søndag
I videoen har Stampe og Helveg en klædelig ironisk distance. Men nogle gange er noget så pinagtigt, at selv ikke ironi kan hive den hjem. 

I videoen har Stampe og Helveg en klædelig ironisk distance. Men nogle gange er noget så pinagtigt, at selv ikke ironi kan hive den hjem. 

Grab fra videoen

25. maj 2019

Det har været rart med nogle Brexit-frie uger. Det var, som om valgkampen havde trængt begivenheden lidt i baggrunden, efter at vi i månedsvis var blevet fodret med detaljerede beretninger om afstemninger, møder, kriser, nye afstemninger, datoer, rapporter, delaftaler og nye datoer. Men alle gode ferier har en ende, og nu gik den ikke længere.

Nigel Farages The Brexit Party, som vil have et hårdt Brexit, forventes at storme ind i Europa-Parlamentet, og Theresa May kunne i denne uge ikke engang få lov til at bringe den aftale, hun plejer at få stemt ned, til afstemning. Hun er derfor færdig som premierminister. Hendes politiske død har mest af alt mindet om den berømte scene i Monty Python and The Holy Grail (som fik den flotte titel » ... og de skøre riddere« på dansk), hvor den sorte ridder først får hugget armene og så benene af, mens han desperat kæmper videre og siger:

»It's only a flesh wound.«

Hvilke skøre riddere, hun skal overlade Brexit-forhandlingerne til, er endnu uvist, men det kommer vi helt sikkert til at høre mere om i de kommende måneder. Eller skal vi helgardere og sige år?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu