Kommentar
Læsetid: 3 min.

Ugerevyen: Loulou ved besked

Statsministeren kæmper for sin plads i Statsministeriet til det sidste, mens Socialdemokratiet og Stram Kurs er gået i valgkampsmode. Samtidig spekulerer de politiske kommentatorer på livet løs i, hvornår valget kommer. De kunne med fordel spørge Jakob Fuglsangs kone Loulou, der har vist sig at være lidt af en sandsigerske.
Valgkampen er gået i gang, længe før der er trykket på nogen knapper.

Valgkampen er gået i gang, længe før der er trykket på nogen knapper.

Claus Bech

Moderne Tider
4. maj 2019

Det lader til, at Lars Løkke har tænkt sig af få det maksimale ud af sit ophold i Statsministeriet.

Han kan lide at være der. Stolen er indstillet i den rette højde, danskvandene er altid kolde, og meningsmålingerne ser forfærdelige ud. Så hvorfor udskrive valg og risikere at blive smidt på porten, før det er absolut nødvendigt?

Statsministeren skal have point for at kæmpe til det sidste – blandt andet med en ny aftale om førtidspension og tidlig tilbagetrækning, som skal høste stemmer i det blå socialdemokratiske farvand ved at vise, at Venstre skam også er arbejderparti, der kæmper for de syge og nedslidte.

Det må være sådan, han tænker, men hvem ud over lille Lars fra Græsted ved egentlig, hvad planen er, og hvornår valget kommer?

Politiske kommentatorer på stribe har i hvert fald gang på gang bevist, at deres mavefornemmelser for valg ikke er andet end fornemmelser og luft i tarmene. Nej, hvis vi skal tro på nogen, skulle det da lige være cykelrytteren Jakob Fuglsangs kone Loulou, der har vist sig at være lidt af en sandsigerske.

I denne uge fejrede Fuglsang sin hidtil største triumf, da han vandt forårsklassikeren Liége-Bastogne-Liége, og selv om sejren kom bag på ham selv, overraskende den ikke hans kone. Hun havde nemlig forudset, at han ville vinde løbet, ligesom hun tidligere har forudset, at hendes mand ville blive toer i Fleche-Wallonne og treer i Amstel Gold Race.

Så skulle der sidde nogle flove politiske kommentatorer med irritabel tyktarm derude, er tippet hermed givet videre: Ring til Loulou – hun ved besked.

Derudover blev det ugen, hvor Jørgen Ramskov brød Radio24syvs ellers så smukke ed, om at gå ned med et brag sammen. Kanaldirektøren besluttede sig for mentalt at forlade Titanic i tide og fik nyt job som direktør for Producentforeningen. 

Mon ikke han ærgrer sig over, at han underskrev kontrakten og offentliggjorde nyheden, to sekunder inden Lars Løkke besluttede sig for at uddele redningskranser til Radio24syv, som nu kan forsætte som dab-kanal. 

En mere opbyggelig nyhed fra ugen er derimod konstateringen af, at en demonstration har vist sig at virke! I hvert fald har Frederiksberg Kommune indført minimumsnormeringer i daginstitutioner, og det sker ifølge byrådet som en direkte konsekvens af de forældredemonstrationer, der den 6. april var over hele landet.

Det er en sejr for småbørnsforældrene, men det er også en sejr for demonstrationen som fænomen, da den alt for tit gør sig selv en bjørnetjeneste med bøvede slagord, høj Natasjamusik og voldsparate idioter, klar til at sætte ild til det hele.

Valkampen er i gang

Og så må man konstatere, at uagtet, at valget ikke er udskrevet, er partierne gået i valgkamp. Mette Frederiksen brugte sin 1. maj-tale på at fiske stemmer blandt de miljøbevidste ved at greenwashe Socialdemokratiet og fremstille det som det store arbejderparti, der anser klimaet for at være vor tids største udfordring – og så pyt da med, at klimaet ikke tidligere er noget, hun er gået op i.

For både hende og Henrik Sass Larsen er nu blevet klogere og ved, at den grønne omstilling er vejen frem.

Også Rasmus Paludan er gået i valgkampsmode, men han er til gengæld ikke blevet klogere. Hans rablerier fortsætter, og medierne har brugt ugen på at diskutere, hvordan vi skal håndtere hans udtalelser i den kommende valgkamp. Mens de fleste synes at være landet på en beslutning om at håndtere ham på lige fod med alle de andre opstillede partier, har andre borgere på privat initiativ taget bekæmpelsen af Stram Kurs i egen hånd.

Den folkekære DR-journalist Abdel Aziz Mahmoud har – til stor irritation for Rasmus Paludan – opkøbt domænet stram-kurs.dk, som leder brugerne ind på hjemmesiden Mino Danmark, der er en organisation, der arbejder for at styrke etniske minoriteters position i samfundet.

Ikke nok med, at gæstearbejderne kom og tog vores arbejde og senere vores damer, hashsalg og ret til svinekød. Nu tager de også vores domænenavne, må være tankerne, der flyver gennem Paludan – men jeg gætter bare. Hvad der i virkeligheden foregår inde i hans hoved, ved kun Paludan selv – og Loulou Fuglsang formentlig.

Serie

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Jensen

Billedet har vist ikke været forbi Løkkes spin inden det blev frigivet. Det er lidt for godt. Først tror man Løkke sidder ned, men ved nærmere eftersyn står han op. Lavere end klovnen, stirrende sultent på en dreng, som om han kunne handle sig til en ekstra omgang i ministerbilen til gengæld for en hund. Ude af stand til at give et oprigtigt smil, mere forstoppet end en forløst, mens publikken er kosteligt underholdt, dog uden klart indtryk af hvad der er sjovt.