Læsetid: 13 min.

22 nedslag i Henrik Sass Larsens kamp med medierne

Da Henrik Sass Larsen sygemeldte sig umiddelbart efter folketingsvalget 2019, var det kulminationen på en årelang »tabloid behandling«, der startede med beskyldninger om køb af ulovlige piller og rockerforbindelser i Køge. Andre politikere ville måske have lagt sig fladt ned. Sass angreb pressen og tabte
Et højdepunkt. Henrik Sass Larsens bedrift er, at han to gange har været den centrale spiller, da Socialdemokratiet erobrede regeringsmagten. Men begge gange er han røget af holdet på målstregen. Og begge gange har pressen spillet en rolle i forløbet.

Et højdepunkt. Henrik Sass Larsens bedrift er, at han to gange har været den centrale spiller, da Socialdemokratiet erobrede regeringsmagten. Men begge gange er han røget af holdet på målstregen. Og begge gange har pressen spillet en rolle i forløbet.

Peter Hove Olesen

15. juni 2019

Narko, rockere og en café i Køge

Marts 2011: Det er en lille, kommercielt drevet tv-station i Køge, der starter det hele. Den 30. marts 2011 skriver Køge TV på stationens hjemmeside, at den socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen og hans ven og daværende partiformand for Socialdemokratiet i Køge, Tommy Kamp, ifølge anonyme kilder havde købt ulovlige piller.

Det er kommet frem i forbindelse med en narkorazzia i byen, hvor en af de anholdte beretter om det, Sass kalder »bysladder«, da han skal kommentere sagen. Dagen efter står en navngiven caféejer frem i Dagbladet Køge og fortæller, at han har bestukket Tommy Kamp.

Og derfra stiger de landsdækkende medier på en historie, der over de næste måneder udvikler sig til en kampagne i B.T. om topsocialdemokratens omgang med skumle typer med forbindelse til rockerkredse og om 16 nuværende eller tidligere ansatte på cafeen Hugo’s Vinkælder, der har set Sass spise gratis sammen med Tommy Kamp.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Lars Bo Pedersen
  • Charlotte Curden
  • Helle Walther
  • Steen K Petersen
  • Torben K L Jensen
  • Carsten Mortensen
Oluf Husted, Lars Bo Pedersen, Charlotte Curden, Helle Walther, Steen K Petersen, Torben K L Jensen og Carsten Mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Jamen så er vi alle betrygget -
formanden for for journalisterne ser ikke nogen problemer i medlemmernes dækning af Sass-Larsen.

Det var sandelig godt, at vi fik det afklaret.

Helle Walther, Birte Pedersen, Nette Skov og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Jeg læste og hørte engang, at nogle journalister udtalte, vi kan bestemme om nogen er inde eller ude,det blev ikke sagt direkte sådan, men noget i den stil, meningen var åbenlys. Og det er jo sandt først højnes en politiker, som er ny, så smadres han eller hun. De eneste to politikere, som jeg har oplevet der slap fri, er Anders Fogh mens han regererede og Pia K, de har haft medvind hele tiden i medierne og os kommentatorerne af en eller anden uforklarlig årsag. Løkke beundres også, jo mere illoyal, og snu han er jo, jo mere synes kommentatorerne han er en god håndværker og politiker. Tænk han kan lure og snyde alt og alle, hurra!! Jeg synes det er en skændsel som de her nævnte personer har opført sig som politikere gennem deres periode. Og jeg glæder mig til en ny retning og et regeringsskifte som forhåbentlig holder den form for politikere ude i lang tid.

Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Minna Rasmussen, Birte Pedersen, Svend Erik Hansen, Eva Schwanenflügel, Grethe Østergaard Nielsen og Nette Skov anbefalede denne kommentar

Sass’ politiske projekt i laser

BT den 16-06-2019:
"Udover en alvorlig sygdom, som har fået Henrik Sass Larsen (S) til at trække sig fra dansk politik, må han også se sit politiske projekt kuldsejle.

Det mener chefredaktør Tom Jensen i dagens leder i Berlingske"

OG ... jamen.. ?!! I mangel af Intelligent politisk stof starter Berlingske og BT forfra med "kloge analyser" om den sygemeldte Henrik Sass Larsen. Det er som om de forsøger at "drukne" HSL , men vil være helt sikre på, at forsøget lykkes ved at holde HSL "fast under vandet". Igen.... JAMEN !!!

Helle Walther og Grethe Østergaard Nielsen anbefalede denne kommentar

Forts: En så intelligent og dygtig strateg skulle jo nødig "overleve".

De kuldsejlede højre partier er rigeligt journalistisk stof til flere år !! Blot for at komme med et foreslag, som en del danskere sikkert gerne vil støtte op om.