Læsetid: 2 min.

Billedkunstner Sophie Hjerl læser i takt med levet liv

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner. Ifølge Sophie Hjerl har digteren det samme forhold til sprog, som billedkunstneren har til det visuelle: evnen til at kunne favne det konkrete og abstrakte på én gang
15. juni 2019

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Det er svært at svare på, eftersom jeg oplever læsning som et spejl af en personlig udvikling i takt med levet liv. Men samtidig er megen af den litteratur, jeg læser, anbefalet af andre, og det er en smuk og livgivende overlevering, der her finder sted. Når jeg husker bogen, husker jeg mennesket, sammen med stedet eller den tid, jeg læste bogen i. Der er derved en sansning på færde i forbindelse med bogen. Og apropos sansning og læsning: Under jaguar-solen af Italo Calvino er helt utrolig. Har lige genlæst kapitlet »Navnet, næsen«, der i tre parallelle spor beskriver den essentielle værdi af lugtesansen, som det moderne menneske er ifølge Calvino ved at miste. Her går ord og sansning op i en højere enhed.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu