Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Elsker mænd ikke deres børn over alt andet?

Mor
8. juni 2019

Efter en dum dag med en urolig og ked af det etårig sagde min kæreste, da vi kyssede godnat: »Jeg elsker dig så meget. Også mere end ham« med reference til vores søn.

Først oplevede jeg sætningen som en trøst oven på dagen. Men derefter begyndte jeg at spekulere.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg elsker min søn højere end min mand, som jeg også elsker. Mit barn vil jeg dø for. Det vil jeg ikke for min mand.

Er det et problem, at min mand ikke elsker vores barn højest? Eller har mange mænd det i virkeligheden sådan? Og er det, fordi jeg har båret, født og ammet? Og kommer mænds ubetingede kærlighed til deres børn først senere?

Svar I:

Din lille familie er ved at komme ind på et farligt spor. I de næreste menneskelige forhold skal man ikke sætte point på sine følelser. Det er ikke noget Melodi Grand Prix.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kenneth Jensen

Hvis spørgeren har problemer med at manden elsker hende højere end barnet(i hvert fald pt.), hvordan vil hun så reagere når selv kommer i en situation hvor hun ikke elsker sine børn lige højt, og derved vil opleve at det ene af hendes børn ikke er det hun elsker mest i verden? Undersøgelser viser nemlig at man ikke elsker sine børn lige højt. Problematikken forudsætter naturligvis at hun får mere end et barn :-)
Farens reaktion kunne også have den funktion at bringe opmærksomheden på modparten tilbage i forholdet - nogle kvinder har en tendens til at behandle faren i forholdet som om han er blevet usynlig, når der ankommer et barn.