Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er det okay at synes, man som feministisk veganer-kommunist selv har ret?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er det ’den feministiske veganerkommunist’, der har det med at skubbe sine venner fra sig, hver gang de ikke er enige
Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Mia Mottelson

29. juni 2019

Jeg elsker at diskutere politik, dog helst med folk, jeg er enig med. For hvis vi er uenige, bliver diskussionen altid ophedet. Oftest munder de ud i, at jeg får at vide, at jeg er for stædig, idealistisk og bedrevidende.

Det er som sådan ikke løgn. Men når jeg er lodret uenig med min modpart, kan jeg ikke forstå, at det er et problem ikke at ville give sig på sine egne synspunkter.

Tager jeg fejl? Er vi ikke alle lidt skyldige i at synes, vores egen holdning er den bedste – om det så er udtalt eller i smug?

Konsekvensen er, at jeg skubber mine venner fra mig, når vi ikke kan nå til enighed. På den anden side synes jeg, at det går begge veje. Jeg er tilbøjelig til at tro, at det er mig, der bliver udpeget som syndebukken, fordi mine holdninger oftest er de mest radikale. Dog er jeg også bange for at blive mit eget ekkokammer.

Hvad skal jeg gøre?

– Feministisk veganer-kommunist

Svar I:

Lad mig rette et par misforståelser. Det er ikke diskussion, når I er enige. Så sidder I bare og blæser røg op i røven på hinanden, og det er hyggeligt, men fuldstændig ufrugtbart.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flyt ud af København. Du lærer at omgås jævne mennesker uden fordomme, hvis du vil lade dem udfordre dig. Med tiden vil de respektere dit særpræg - også de skarpe af slagsen. Hvis du er karismatisk, kan det være du ellers kan inspirere en enkelt eller to til at leve som dig.

Lise Lotte Rahbek

Naturligvis er du lige nu toppet i indsigt og erfaring og har dermed ret til at blive hørt som den eneste. Du bliver aldrig klogere end nu. :)

Gentag dette 5 gange om dagen i 10 uger.

Nu kan jeg desværre ikke læse hele indlægget men nej du har ikke ret. Dine holdninger er muligvist marginalt bedre end dine bekendtes men hvorfor så selektiv med dine holdninger?

Feminister, kommunister og veganere er skyld i overforbrug, forurening, døde dyr som alle andre fordi de er forbrugere der forbruger det naturen og dyrene egenligt skulle forbruge og genbruge i smuk balance.

Det er jo så let lige at grænse et ansvar af der hvor det er åbenlyst at ens eget starter og så bare pege fingre af alle andre. Der er altid folk der er værre og bedre end dig selv. Omfavn dine venner og nyd at de gider dit selskab. Med mindre du selvfølgelig søger tro kopier af dig selv at omgive dig med?

Jens Winther

Et godt råd: få et andet perspektiv ind i dit liv. Køb et par superhøje stiletter fra Jimmy Choo eller Christian Louboutin.

Majbritt Nielsen

Jens Winther
Så for at gå et andet perspektiv i livet.
Skal man gennemgå tortur for at kunne gå bare nogenlunde i de omtalte sko.
Samt blivet velsignet med ligtorne, knyster og deforme tæer.
Nope nej tak...

Men jeg anbefaler du følger din egne råd, så kan du oplyse hvad der kom ud af det. ;)

Randi Christiansen

Choo og louboutin er for mændenes fornøjelse maj britt. Hvis ellers kvinden formår at trodse naturlovene og spankulere rankt afsted, gør det noget for holdning og understreger en god numse. Selvom tv vært larrain siger at hun på job føler sig bedst tilpas i højderne, kan du være sikker på, at hun smider dem ved enhver given lejlighed. Hvornår det er, er så ret individuelt. Jeg husker dengang i firserne, hvor der var pulderskuder i alt, selv i nattøjet. Man (jeg) følte sig ligefrem kropsligt disharmonisk uden. Komplet åndssvagt, og jeg har endda en velproportioneret krop.