Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad stiller man op med en dominerende fodboldmor?

En fodboldforælder
22. juni 2019

En af mødrene på min søns fodboldhold er egentlig meget sød, men når de spiller kamp, er hun ærlig talt irriterende. Hun pacer dem helt vildt og går ufatteligt meget op i, om de vinder eller taber. Børnene er 7-8 år.

Hun kan godt finde på at overtale træneren (som er en far) til at sætte bestemte spillere ind på banen, for at optimere vinderchancerne – typisk hendes egen søn, som vitterligt også er god. Det er fint med lidt gejst, men det hele bliver lidt for meget, når hun råber og skriger, og det er jo kun børn.

Skal man bare lade det fare og nøjes med at tænke, at hun er for meget? Eller skal jeg snakke med hende – eller træneren – om det. Hvis ja, hvordan gør man det så bedst?

Svar:

Som mangeårig fodboldmor kan jeg sige det kort: Den mor skal have gult. Hvis det ikke hjælper, må hun have rødt. Det er trænerens opgave, men som frivillig og far kan det selvfølgelig være svært, fordi han ikke nødvendigvis har den store erfaring som fodboldtræner.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu