Læsetid: 3 min.

Center for Vild Analyse: Måske er robotter bare bedre end os til at være mennesker

Hvad drømmer androider om? Kan robotter ryge? Måske går grænsen mellem det menneskelige og det maskinelle et andet sted, end vi tror
I den teologiske forestillingsverden har man allerede et begreb for robotter, der overgår mennesket: engle.

I den teologiske forestillingsverden har man allerede et begreb for robotter, der overgår mennesket: engle.

Album / Ritzau Scanpix

8. juni 2019

Så er den gal igen. Et hold af robotter har slået et hold af mennesker i computerspillet Quake III; et spil, hvor det ikke bare handler om at regne og tænke hurtigt, men også om at kommunikere og samarbejde.

Robotter med kunstig intelligens vinder frem på alle felter for menneskelig formåen, og en række pinlige spørgsmål melder sig igen: Hvordan kan vi skelne mellem menneske og robot i takt med, at robotter udfører arbejde, der har menneskelige kvaliteter? Hvad skal vi egentlig med mennesker, når robotter kan skrive digte, spille skak og lære nye ting?

Er sandheden, som robotterne viser os, at et menneske i virkeligheden bare er en kompliceret algoritme, som kan overgås af en anden algoritme?

Englerobotter

Måske burde man gå planken ud, når det kommer til robotter og acceptere, at de simpelthen er bedre til at være mennesker, end vi selv er.

Der er en helt igennem narcissistisk misundelse på spil, når vi konstant har brug for at pege på, at der dog stadig er noget, de ikke kan gøre lige så godt som os. Vi bare være kronen på skaberværket, de mest intelligente og udviklede osv.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • christen thomsen
  • odd bjertnes
  • Thomas Tanghus
  • Toke Kåre Wagener
  • Kurt Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Jensen
christen thomsen, odd bjertnes, Thomas Tanghus, Toke Kåre Wagener, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og Thomas Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Det kan da godt være, at en robot kan gøre alting bedre end mig, eller værre, hvis det virkelig er så vigtigt at være destruktiv. Hvad robotten ikke kan, er at være mig, for det kan kun jeg. Så jeg ser ingen konkurrence.

Lise Lotte Rahbek

Jeg eer ikke bange for robotter.
Jeg er bange for de mennesker, som programmerer robotterne, og for deres begrænsede evne til at overskue konsekvenserne af egne handlinger.

Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
christen thomsen

Center for vild - vildere endnu - analyse overgår sig selv her. Pletskud. (Der er ikke meget at grine i disse år, men denneher er virkelig morsom. Fler af dem.