Læsetid: 3 min.

Deepfake stiller techgiganterne over for et nyt dilemma

Techgiganterne er uenige om, hvordan nyere teknologi som deepfakes og andre manipulerede videoer bør håndteres på internettet
29. juni 2019

»Forestil dig følgende: En mand med total kontrol over milliarder af menneskers stjålne data, alle deres hemmeligheder, deres liv, deres fremtid,« siger Zuckerberg i en manipuleret video på Facebook-ejede Instagram.

»Jeg skylder det hele til Spectre. Spectre viste mig, at den, der kontrollerer data, kontrollerer fremtiden.«

Dette er ikke sandhedens time for Facebook-chefen. Hvis man kender sin James Bond, så ved man, at Spectre er en fiktiv global terrororganisation, som optræder som den hemmelige agents barske modstandere.

Den manipulerede video giver sig ud for at være en rigtig nyhedshistorie. Klippet indeholder både nyhedslogoet CBSN og den klassiske nyhedsbjælke i bunden af skærmen. I dette tilfælde informerer den om, at Facebook vil øge gennemsigtighed på politiske annoncer.

Det er den imiterede stemme, som afslører den falske Zuckerberg. Videoen er et af de seneste eksempler på fænomenet deepfake – en teknologi der via machine learning genererer tilsyneladende realistiske videoer af begivenheder, som aldrig har fundet sted.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Thomas Tanghus
Alvin Jensen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer