Læsetid: 11 min.

It-virksomhed sænker arbejdstiden til 30 timer – og øger overskuddet med 233 procent

I to år har medarbejderne i den danske it-virksomhed IIH Nordic haft en arbejdsuge på 30 timer. Siden da er trivslen steget, sygefraværet halveret og – måske mest afgørende – firmaets overskud er eksploderet
Senior data scientist Mark Edmondson (t.v.) og machine learning scientist Sebastian Siem-Bach Nielsen har som resten af de ansatte fri hver fredag. Det er ikke kun for deres velværes skyld, medgiver direktør Henrik Stenmann. Det er også vigtigt, at vi har kunnet fremvise nogle gode økonomiske resultater, tilføjer han.

Senior data scientist Mark Edmondson (t.v.) og machine learning scientist Sebastian Siem-Bach Nielsen har som resten af de ansatte fri hver fredag. Det er ikke kun for deres velværes skyld, medgiver direktør Henrik Stenmann. Det er også vigtigt, at vi har kunnet fremvise nogle gode økonomiske resultater, tilføjer han.

Peter Nygaard

15. juni 2019

En lille lampe på siden af Ida Madsens computerskærm lyser rødt. En sukkerfri sodavand står på bordet foran hende, og hvilende op ad kontorets rå murstensvæg står et elektrisk løbehjul, som er ved at blive ladet op. Hun er 34 år gammel og seniorspecialist i det digitale reklamebureau IIH Nordic. Det er hendes arbejde at gøre kundernes produkter mere synlige på internettet.

Ida Madsen sidder midt i en koncentrationssprint, hvor hun arbejder fokuseret og uafbrudt i 25 minutter. Her på det digitale reklamebureau IIH Nordic kalder de det også at være i fuld pomodoro. Når tiden er gået, slukker den røde lampe, og en grøn tænder. Konceptet hedder pomodoro – tomat på italiensk – fordi dets opfinder, den italienske managementguru, havde et æggeur formet som en tomat.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Jens Kofoed
  • Anders Reinholdt
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Eva Schwanenflügel
  • Johnny Christiansen
  • Carsten Mortensen
Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Kofoed, Anders Reinholdt, Klaus Lundahl Engelholt, Eva Schwanenflügel, Johnny Christiansen og Carsten Mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne-marie Monrath

Det er tankerne bag Enhedslistens forslag om 30 timers arbejdsuge.
En nedlæggelse af jobcentre ville give tilsvarende resultater, hvis det gøres rigtigt.

Anina Weber, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Steffen Ernø, Peter Hansen, Estermarie Mandelquist, June Beltoft, Anne-Marie Paul, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Michael Waterstradt, Ib Christensen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

men alle er imod en nedsættelse af arbejdstiden, selv LO, hvad der jo som her bevist er en kæmpefejl i et samfund, hvor stressen er ved at tage livet af os. Måtte det brede sig hurtigt.

Anina Weber, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Steffen Ernø, Peter Hansen, Estermarie Mandelquist, June Beltoft, Anne-Marie Paul, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Michael Waterstradt, Susanne Kaspersen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Jeg kan ikke huske hvor, men jeg læste engang, at fra at noget påvises videnskabeligt til denne viden har etableret sig i den brede offentlighed, går der som regel ca. 50 år.

Det går forhåbentlig en smule hurtigere i dag end for 50 år siden. Mulighederne for at sprede ny information hurtigt er trods alt en del bedre i dag. På den anden side er mulighederne for at sprede misinformation jo desværre blevet tilsvarende bedre, så måske netto bliver det samme.

Men det er alligevel utroligt, at så mange mennesker tilsyneladende stadig ikke forstår, at stress er kontraproduktivt og anti-kreativt på alle måder.

Anina Weber, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, Estermarie Mandelquist, Helene Kristensen, June Beltoft, Erik Fuglsang, Janus Agerbo, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Steen K Petersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Michael Waterstradt, Søren Bro, Susanne Kaspersen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

@Morten Balling:
Ja, det kan sagtens være, det er Kuhn, jeg tænker på. Man kan håbe på, at paradigmerne kan skifte lidt hurtigere, når der er gevinst på bundlinjen at hente ;-)

Anders Reinholdt, Niels Duus Nielsen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Kan i huske da der var mangel på arbejdskraft og løsningen var "12 minutter længere", men da det viste sig, at vi har for mange ledige, var løsningen ikke 12 minutter mindre.

Har fornemmelsen af, at modstanden mod 30 timers uge, kommer fra dem der har indrettet sig efter, at betragte sine landsmænd som malkekvæg. Og kvæget skal helts malkes hver dag, så de selv kan holde fri.

Frederikke Oldin, Lars Matthison-Hansen, Anina Weber, Torben Bruhn Andersen, Birte Pedersen, June Beltoft, Jens Kofoed, Anders Reinholdt, Klaus Lundahl Engelholt, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Steen K Petersen, Michael Waterstradt og Søren Bro anbefalede denne kommentar

@Ib Christensen:
Jeg har på fornemmelsen, at det er noget, der stikker dybere: nemlig den protestantiske arbejdsmoral, som vi er blevet opflasket med de sidste 400-500 år.

Jeg kan ikke umiddelbart se, hvorfor en arbejdsgiver qua arbejdsgiver skulle opfatte en længere arbejdsuge som en hverken god eller dårlig ting i og for sig selv. Det afhænger vel fuldstændigt af resultatet, og hvis en kortere arbejdsuge faktisk giver bedre resultater, er det jo fuldstændig ulogisk for en arbejdsgiver at insistere på en længere.

Derimod tror jeg, det ligger dybt indlejret i rigtig mange mennesker på et mere personligt plan, at "arbejde er godt", og at lediggang derfor er af det onde. Den moral har sikkert været god og nyttig for 100-200 år siden, hvor det reelt var nødvendigt at arbejde hårdt for at overleve. Derimod har vi i dag - som f.eks. Bertrand Russell allerede gjorde opmærksom på for ca. 100 år siden - alle muligheder for at gå betragteligt ned i tid, uden det behøver betyde en forringelse på nogen som helst punkter.

Anina Weber, Dorte Haun Nielsen, Birte Pedersen, June Beltoft, Jens Kofoed, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Søren Bro, Niels Duus Nielsen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Michael Waterstradt

Jeg spørger mig selv om det er i magtelitens interesse at give den arbejdende klasse mere fritid til at tænke?

ingemaje lange, Dorte Haun Nielsen, Birte Pedersen, Helene Kristensen, June Beltoft, Anne-Marie Paul, Anders Reinholdt, Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

@Tor Brandt
Jeg husker i midt firserne, at snakken om robotter og EDB blev til, at vi ikke skulle bekymre os, fordi det blot ville betyde, at vi skulle arbejde meget færre timer. Den snak foregik for under 40 år siden, ikke 100 år siden.
Og idag ser vi jo at det kun betyder, at nogen skal betale for færre timer. Gevinsten af de færre timer er kun endt i toppen. En top der i dag massivt klager over, at skulle bidrage og ivrigt benytter sig af skattely og enhver chance til at pege fingeren væk fra dem selv ved, at hænger deres landsmænd ud for at være dovne og ukvalificerede, for at få adgang til de selvsamme skatteyders fælleskasse.
En fælleskasse de ivrigt undgår at bidrage til.
Den skjulte partistøtte der blev omtalt tidligere i Midtjylland. Var det ikke netop bidrag til partier der går ind for at fjerne bl.a. erhvervsskat og kontrol med erhvervslivet?

Med alle de færre timer robotter og IT kunne skaffe os, sider vi stadig med et erhvervsliv der fortæller os, at skatteyderne skal bære deres omkostninger og medarbejderne forventes at "yde en ekstra indsats"

Lars Matthison-Hansen, Torben Bruhn Andersen, Flemming Jensen, Birte Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Helene Kristensen, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen og Michael Waterstradt anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Kommer til at tænke på at en arbejdsskade kun registres som arbejdsskade, hvis den koster 4 syge fraværs dage.
Med 3 dages weekend og en arbejdsskade tirsdag, vil fravær onsdag og torsdag være 2 fraværsdage.
Skaden kan sagtens koste de 3 fridage, men der tælles stadig kun to fraværsdage.
En reducering af arbejdsdage, ville hurtigt kunne påvise et fald i registrere arbejdsskader, men ville det være retvisende?

@Ib Christensen:
Jeg er helt med på, at den 1%, eller hvad man nu vælger at kalde samfundseliten, helt sikkert har sin egen agenda, og at den primært handler om at beholde så meget som muligt for dem selv. Men heldigvis udgør den 1% jo kun 1% af os allesammen. Langt de fleste arbejdsgivere tilhører ikke den 1%, de er bare mennesker ligesom alle os andre.

En chef i en gennemsnitlig virksomhed er vel først og fremmest interesseret i, at virksomheden skal køre godt. Og hvis han/hun gøres klar over, at virksomheden vil køre bedre, hvis arbejdsugen nedsættes til 30 timer (eller et evt. andet vilkårligt tal), har han/hun vel ikke umiddelbart noget incitament til at insistere på flere timer. Det ville han/hun kun have, hvis vedkommende tilhørte den absolutte elite, som givetvis har en agenda om at fastholde alle de "almindelige" mennesker i status quo, men i og med at langt de fleste chefer slet ikke tilhører denne gruppe, kan jeg ikke umiddelbart se, hvorfor de skulle have interesse i andet end at gøre deres virksomhed så succesfuld som muligt.

Det kræver selvfølgelig at cheferne tør gå lidt imod strømmen, men når først det bliver mere udbredt, at mennesker faktisk arbejder bedre og mere effektivt, hvis de samtidig har tid til at beskæftige sig mere med de ting, som giver livet mening, tror jeg nu nok, vi vil komme til at se en kortere arbejdsuge mere udbredt.

Problemet er i mine øjne først og fremmest, at den gode nyhed endnu ikke er blevet mainstream viden.

Ib Christensen

@Tor Brandt.
Er helt enig. Jeg taler om et pænt stykke over "underleverandør" nivue.

Deroppe hvor midlerne til at styre medie verden, politikerne eller sagsøge uenige ikke mangles.
Der hvor positionen til at foranstalte at en nystarted virksomhed "ikke skal forvente noget i ordre bogen" hvis de ikke er betalende medlem af den rette lokale partiforening.
Der hvor man "forventer at myndighederne stopper en, hvis man gør noget ulovligt" og ivrigt støtter partier der vil svække selvsamme myndighed.

@Ib Christensen:
Nå ja, måske det bare er mig, der ikke ved nok om virksomhedsdrift. Jeg skal ikke gøre mig klog på, om chefer for virksomheder, der er mindre end Mærsk, generelt udsættes for pres fra giganterne. Umiddelbart ville jeg bare tænke, at langt de fleste almindelige virksomheder ikke rigtig har noget i klemme på den front? Om ikke andet så i hvert fald alle de virksomheder, som ikke som sådan er underleverandører til de store - og de udgør vel trods alt en pæn andel, eller hvad?

Jørgen Larsen

Jeg er måske lidt mindre imponeret. Det er vel lettere at skabe overskud når en del af arbejdskraften er gratis:

Praktikant med Flair for Kodning og Webudvikling

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1818&ProjectId...

Search Engine Optimization praktikant til førende bureau

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1818&ProjectId...

Grafisk praktikant til Danmarks bedste IT arbejdsplads

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1818&ProjectId...

Content praktikant til førende bureau

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1818&ProjectId...

Niels Johannesen, Dorte Haun Nielsen, Steen K Petersen, Flemming Berger, Thomas Andersen, Michael Waterstradt, Claus Nielsen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Jørgen Larsen

Så i virkeligheden er det vel blot nogle andre, der betaler for denne 4 dages arbejdsuge. Bemærk, at disse ulønnede praktikant stillinger er på 30 - 37 timer.

ingemaje lange, Steen K Petersen, Flemming Berger, Michael Waterstradt og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Det overrasker mig ikke det mindste. Tværtimod. Det drejer sig ikke en dyt om hvor mange timer man er på arbejde, men om det man evner at yde i de timer man arbejder. Det er helt velkendt, at de sidste timer om eftermiddagen er uproduktive. En arbejdsuge på 37 timer er derfor i dag meningsløs.

Så her er løsningen Morten Østergaard på din søgen efter øget arbejdsudbud. Sæt arbejdsugen ned til 30 timer og arbejdsudbudet er med et øget med 22%.

Jørgen Larsen

@Jeppe Lindholm - øh, en 30 timers arbejdsuge fordelt på 4 dage betyder, at den enkelte arbejdsdag er længere, end en 37 timers arbejdsuge fordelt på 5 dage.

Henning Kjær

Ib Christensen.
"Kommer til at tænke på at en arbejdsskade kun registres som arbejdsskade, hvis den koster 4 syge fraværs dage." Det er noget vrøvl.
I min tid i jernindustrien var reglerne at: En skade i arbejdstiden skal anmeldes som arbejdsskade, hvis medarbejderen er sygemeldt hele den følgende dag.

Brian W. Andersen

@ Tor Brandt

Den tid det tager for ny viden at etablere sig i den brede offentlighed, er afhængig af hvorvidt og hvor meget denne viden går imod forudgående tro og antagelser om det emne, som den nye viden belyser. I dag ved vi faktisk hvorfor og har vidst det i en del år, man kendskabet til denne årsag er stadig på sin lange rejse til almen accept. Her på disse debatsider er den dog ved at være en gammel kending og her er et gensyn med den: https://theoatmeal.com/comics/believe

Morten Andersson

Det virker umiddelbart som om man ikke har tjekket så meget op på de tal man er præsenteret for. Hvis man trækker seneste regnskab kan man se, at resultatet er blevet mindre i 2018 og man er færre medarbejdere. (I øvrigt står der 31 i modsætning til de op imod 50 der tales om i artiklen).
Det er en god tanke, om det kan godt fungere, men det ligner ikke at være en mega succes, som det fremstilles i artiklen.

Jens Winther

Hvis det giver vildt gode resultater i IIH Nordic at sænke arbejdstiden til 30 t/uge, hvorfor går de så ikke videre ad ruten til succes: hvad med at reducere arbejdstiden til 20 t/uge - eller 10 t/uge. Hvis alle bliver gladere, sygefraværet rasler ned og overskuddet tordner op, hvorfor så holde ved de 30 t/uge?

Mette Poulsen

Folk kan jo bare gå på deltid, alternativt arbejde med projekter, hvor man selv styrer sine time.