Læsetid: 7 min.

Kasper Hjulmand er værdikæmperen fra Farum, der skal levere resultater på den internationale scene

Med udnævnelsen af Kasper Hjulmand til fremtidig landstræner vender DBU tilbage til værdierne fra Morten Olsen. Samtidig har de kørt en landstræner i stilling, der har haft kæmpe indflydelse på de talenter, der skal sikre ham succes på posten
Kasper Hjulmand (t.v.) blev onsdag præsenteret som ny landstræner med Morten Wieghorst som ny assistenttræner. De tiltræder dog først, når den nuværende landstræner Åge Hareides kontrakt udløber om et år.

Kasper Hjulmand (t.v.) blev onsdag præsenteret som ny landstræner med Morten Wieghorst som ny assistenttræner. De tiltræder dog først, når den nuværende landstræner Åge Hareides kontrakt udløber om et år.

Tariq Mikkel Khan

15. juni 2019

For den udenforstående betragter kan det virke mærkeligt, at DBU vælger at annoncere en udskiftning på landstrænerposten, når det danske landshold p.t. er ved at sammensætte sin længste sejrsrække som ubesejret i mands minde.

28 kampe uden nederlag er det indtil videre blevet til, hvis man fraregner den såkaldte vikarkamp mod Slovakiet, og det er immer væk en stime, som de fleste lande ville misunde os.

Men fodboldforbundets ledelse har altså set sprækker i den resultatmæssige facade, der har foranlediget dem til at træffe beslutningen om at skifte Åge Hareide ud med Kasper Hjulmand, når nordmandens kontrakt udløber til næste sommer. Og reelt er det svært at bebrejde de sportsligt ansvarlige i toppen af DBU deres valg, for selv om resultaterne objektivt set har været med nordmanden, så har landsholdets præstationer været for støt nedadgående i det seneste års tid.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Reinholdt
  • Viggo Okholm
Anders Reinholdt og Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Jørgensen

Der findes jo ikke noget “VI” i forbindelse med dette landshold, når ikke alle danskere kan følge holdets kampe. Så længe disse kampe kun sendes på diverse betalingskanaler, har Danmark ikke noget RIGTIGT landshold, som vi kan føle ægte kærlighed til.