Læsetid: 5 min.

Kongen af Madrid bliver træner

I forrige uge blev den spanske fodboldlegende, Raúl González Blanco, udnævnt til træner for Real Madrids B-hold, Castilla. Dermed er vejen banet for, at Raúl på et tidspunkt kan stå i spidsen for kongeklubbens førstehold. Som aktiv spiller var Raúl en af fodboldhistoriens bedste angribere og selve essensen af en ’7’er’
Raúl González efter en scoring mod A.C. Milan på Santiago Bernabéu stadium i 2009. Gonzáles har scoret 323 mål for Real Madrid og er en af deres mest succesfulde spillere nogensinde. Nu skal han træne Real Madrid Castilla

Raúl González efter en scoring mod A.C. Milan på Santiago Bernabéu stadium i 2009. Gonzáles har scoret 323 mål for Real Madrid og er en af deres mest succesfulde spillere nogensinde. Nu skal han træne Real Madrid Castilla

Javier Soriano

29. juni 2019

I Italien taler de om secunda punta’en, ’den anden angriber’. Brasilianerne kalder ham meia atacante.

Tit er han ikke til at skelne fra en trequartista, som er italienernes navn for en spiller, der ligger i rummet mellem midtbane og offensiv. Men den typiske 7’er spiller mere vertikalt og for det meste mere aggressivt end trequartistaen. Ofte er han fysisk spinkel.

Secunda punta’en er sjældent en fantasista, ham, der fortryller med tricks og boldbeherskelse. Pavel Nedved fra Juventus var en fantasista, men ikke en punta.

Den anden angriber står med ét ben på midtbanen og et andet i angrebet. Alessandro del Piero var fantasista, det samme var Francesco Totti, men ikke Antonio Cassano. Han var mere en, der tilfældigvis også̊ scorede mål, dog som regel færre end manden lige foran ham, 9’eren.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Peter Langkjær Bojsen
Søren Peter Langkjær Bojsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu