Læsetid: 4 min.

Omdøb arveafgift til curlingbarnsafgift – og fem andre forslag til, hvordan rød politik kan lyde godt

Højrefløjen har i de seneste år været langt bedre end venstrefløjen til at give deres politiske tiltag de helt rigtige betegnelser, der kan få dem til at virke både tilforladelige fordelagtige. Vi kommer her med seks gode forslag til, hvordan rød politik også kan lyde godt
Højrefløjen har i de seneste år været langt bedre end venstrefløjen til at give deres politiske tiltag de helt rigtige betegnelser, der kan få dem til at virke både tilforladelige fordelagtige. Vi kommer her med seks gode forslag til, hvordan rød politik også kan lyde godt

Mia Mottelson

22. juni 2019

Lømmelpakke. Maskeringsforbud. Smykkelov. Ord er vigtige, og højrefløjen har i de seneste år været langt bedre end venstrefløjen til at give deres politiske tiltag de helt rigtige betegnelser. Ord, der kan få kontroversielle forslag til at virke tilforladelige og upopulære tiltag til at lyde fordelagtige.

Nu er rød blok i gang med regeringsforhandlingerne, og inden længe har vi formentlig en ny politisk virkelighed i Danmark. Men skal rød bloks mange politiske forslag blive en folkelig succes, er det nødvendigt at finde de rigtige ord. Vi kommer her med seks gode forslag til, hvordan rød politik også kan lyde godt.

 

Mia Mottelson
 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Erik Karlsen
  • ingemaje lange
  • Jørgen Tryggestad
  • Per Selmer
  • Nina Erbs
Kurt Nielsen, Erik Karlsen, ingemaje lange, Jørgen Tryggestad, Per Selmer og Nina Erbs anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Svendsen

@Niels Bøjden
Har du tal på, hvor mange firmaer, der faktisk er blevet afviklet p.g.a. arveafgift,
eller er det blot noget du har grebet ud af luften?

Mette Haagerup, Carsten Nørgaard, Henrik Peter Bentzen, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Anders Reinholdt, Elisabeth Andersen, John Poulsen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Tue Romanow, Mogens Holme, Michael Waterstradt og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
patrick scholer

"Udgifter til klimaomstilling" kunne med rette omskrives til "klimainvestering" - det er jo reelt det der er tale om...

Mette Haagerup, Morten Balling, Katrine Damm, Susanne Kaspersen, Elisabeth Andersen, Thomas Tanghus, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Randi Christiansen, Mogens Holme og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Jens Winther

@Patrick Scholer, den ene betegnelse er ikke mere "reel" end den anden. Tværtimod handler artiklen jo netop om at besmykke den samme politik med nye betegnelser, hvis eneste formål er at vække mere positive associationer - uden at realiteterne ændres. Sædvanligvis kaldes den slags new-speak, spin eller markedsføring.

Nils Bøjden

"Har du tal på, hvor mange firmaer, der faktisk er blevet afviklet p.g.a. arveafgift,
eller er det blot noget du har grebet ud af luften?#

Nej, har du? Hvis ikke er mit bud lige så godt som dit.

John Poulsen

Nils Bøjden
De fleste undersøgelser af virksomhedsarv viser at arvtagerne oftest klarer sig væsentligt dårligere end den der efterlod sig arven.
Samtidig viser de, at de fleste virksomheder klarer sig bedre ved et salg end ved arv.
Endvidere kalkuleres lavere samfundsgevinst ved arv-situationer end hvis den der efterlod sig arv havde brugt sine penge i stedet for blot at stable dem og give dem videre til den næste i rækken.

Det er et genialt princip ikke kun at beskatte midler een gang, når vi står foran en ny rød regering. Hvis enderne skal kunne nå sammen, og formuerne tager på interrail, handler det om at smede så længe der er lang tid til næste valg. Ryst træerne før de går ud.

Ole Rasmussen

Er det at være Curlingbarn ikke nærmest et skældsord? En ting er, at nogle forældre bekymrer sig unødigt om sit barn, men er det barnets skyld? Hvis man arver sine Curling forældre er man så for altid defineret som et Curlingbarn. Jeg synes det er plat.

Morten Balling

I disse dage ville det være smart at kalde en skovl for en skovl.

F.eks. er der gået inflation i at kalde problemer for udfordringer. En udfordring klinger af noget man kan løse hvis man bare prøver hårdt nok. Et problem er der ikke nødvendigvis en løsning på.

Det er selvfølgelig altid "befordrende" at tænke positivt, men så er det heller ikke andet. At erkende et problem er ikke nødvendigvis negativ tænkning.

Carsten Nørgaard

@Nils Bøjden:
»Hvis ikke er mit bud lige så godt som dit«

Men Carsten Svendsen har ikke sagt noget om en sammenhæng. Det har du med betegnelsen »firmaafviklingsafgift«. Derfor er det dig, der ender med aben (at fremvise belæg for din påstand), ikke ham. Han beder dig bare rent faktisk gøre det, og det kan vi så forstå ikke lader sig gøre.