Læsetid: 5 min.

I retten: »Havde politiet beholdt dåsen, kunne det bevise min uskyld«

Hver uge følger Information en helt almindelig retssag fra tilhørerbænken: I retssal 8 i Københavns Byret er en 42-årige tysk mand tiltalt for at have kastet en temmelig fuld dåseøl mod politiet efter en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby
En 42-årig mand fra Hamborg er tiltalt for vold mod politiet.

En 42-årig mand fra Hamborg er tiltalt for vold mod politiet.

Mia Mottelson

29. juni 2019

Information følger hver uge en af de otitusindvis af sager, danske domstole afgør hvert år. Det er historier om gerningsmænd og ofre, der er for små til at blive til avisoverskrifter, men som vores retssystem må tage hånd om.

Til trods for at P har været varetægtsfængslet i over to måneder, virker han mere forvirret end opgivende og vred. Han ryster på hovedet, som om intet kan passe. Som om han er gået forkert, og det hele er en beklagelig misforståelse. Som om han ikke kan begribe, at dansk politi udstedte en international arrestordre på ham.

Forvirringen preller af på anklageren. Tiltalte er ikke gået forkert. Kristi himmelfartsdag for to år siden kastede han en mere eller mindre fuld øl mod politiet efter en fodboldkamp. Selv om øllen ramte ved siden af, bør P’s handling takseres som grov vold.

P er tysker. Han er bygget som en bryder: tæt og muskuløs. Men smilehullerne i ansigtet og de isblå øjne er lune og venlige.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu