Læsetid: 5 min.

I retten: »Rigtig god dag til jer alle sammen«

Hver uge følger Information en helt almindelig retssag fra tilhørerbænken. I retslokale 6 i Københavns Byret er en 32-årig mand tiltalt for at have brugt et forfalsket eksamensbevis til at komme ind på en uddannelse
Tiltalte afviser at have forfalsket dokumenter, hvor der står, at han har gået på hf i Gentofte. Han fortælller, at han desuden altid har boet i Frederikssund.

Tiltalte afviser at have forfalsket dokumenter, hvor der står, at han har gået på hf i Gentofte. Han fortælller, at han desuden altid har boet i Frederikssund.

Mia Mottelson

15. juni 2019

Information følger hver uge én af de titusindvis af sager, danske domstole afgør hvert år. Det er historier om gerningsmænd og ofre, der er for små til at blive til avisoverskrifter, men som vores retssystem må tage hånd om.

Forsvarer Sysette Vinding Kruse samler hænderne på ryggen og lader et øjeblik blikket vandre ud i den lille gårdhave bag ruderne her på gangen uden for lokale 6. Der er 20 minutter, til sagen starter, og tiltalte A burde have været her nu.

»Vi var ellers bange for at komme for sent,« siger hun og ser over på en ung fyr med lyst hår og en hvid polo, der står ved siden af og ser ned på sin sko. Han er 8.-klasses praktikant og med hende denne uge.

»Det er jo en ældgammel sag. Den er helt tilbage fra 2013, og man kan undre sig over, hvorfor det har taget politiet så lang tid at efterforske den og få den for retten. Selv om det er et lidt kompliceret sagskompleks,« siger hun.

Hun taler et par minutter om, at det er for dårligt, at det har taget så lang tid at få sagen bragt for retten.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Fuglsang
  • Eva Schwanenflügel
Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu