Læsetid: 4 min.

Slagter, ejendomsmægler og Kvinfo-direktør – her er de nye jobs til vragede politikere

Valget sendte en række af Folketingets profiler ud i kulden. Nogle endda med en ordentlig vælgerlussing. Men ingen grund til panik! Vi præsenterer her en stribe job til ekspolitikere, som matcher deres kompetencer og erfaring perfekt
Valget sendte en række af Folketingets profiler ud i kulden. Nogle endda med en ordentlig vælgerlussing. Men ingen grund til panik! Vi præsenterer her en stribe job til ekspolitikere, som matcher deres kompetencer og erfaring perfekt

Mia Mottelson

15. juni 2019

Martin Henriksen

Forlader posten som udlændingeordfører i Dansk Folkeparti

Skal være slagter. Vil om nogen kunne nyde at arbejde med blodigt svinekød i rå mængder. Udfordringen bliver at finde et slagteri, der ikke anvender halal.

Kim Christiansen

Forhenværende trafikordfører for Dansk Folkeparti

Har på få uger mistet det hele. Folketingspladsen, omfartsvejen til Mariager og har nu også sat sin bodega A’porta til salg. Kim C. skal puste ud.

Anders Samuelsen

Stopper som udenrigsminister og formand for Liberal Alliance

Skal være ejendomsmægler. Hvem kan ellers, uden at blinke, sige »se mig i øjnene« uden en flig af oprigtighed. Vil alene med sit stålsatte blik på et splitsekund kunne sælge en villa i Ølstykke med syv K3’ere.

Joachim B. Olsen

Tidligere finans- og udlændingeordfører i Liberal Alliance

Ekstern konsulent Fyrst Walther anbefaler, at Joachim B. Olsen bliver ringbind. Det er det, vi har brug for nu.

Laura Lindahl

Besad indtil for nylig hele syv ordførerposter i Liberal Alliance – blandt andet som socialordfører

Vi anbefaler, at Laura Lindahl slår til næste gang, Kvinfo søger ny direktør. Hun vil være perfekt til at ‘disrupte’ organisationen indefra og samtidig kæmpe for alle kvinders ret til at få lavet silikonebryster.

Christian Langballe

Går af som indfødsretsordfører i Dansk Folkeparti

Langballe har allerede meddelt, at han vil vende tilbage til jobbet som sognepræst. Men han skal nok lige have tid til at rase ud, før han vender tilbage til præstegerningen. Efter DF’s eklatant elendige valg hamrede han i hvert fald løs på tasterne og kaldte Rasmus Paludan »råbeartisten« og Pernille Vermund for »silikonemennesket«. Så vent lige med at stille dig op på prædikestolen, indtil næstekærligheden er tilbage.

Kenneth Kristensen Berth

Afgående EU-ordfører for Dansk Folkeparti

Kenneth Kristensen Berth har det, man kan kalde et fascinerende look. Når først han har fanget ens blik, er det umuligt at fjerne øjnene fra ham igen. På den måde kunne han blive et megahit på de sociale medier. På Berths Instagramprofil kunne ensomme mænd fra provinsen finde modetips, mens nedladende københavnere grine hånligt. Perfekt til internettet.

Carolina Magdalene Maier

Forlader posten som gruppeformand i Alternativet

Alternativisten, som elsker at flyve på dykkerferie, har stor erfaring med at henvise til idealer, som hun ikke tilnærmelsesvist er i stand til at efterleve selv. Det er oplagt, at hun forfølger en karriere i journalistik.

Yildiz Akdogan

Stopper som folketingsmedlem for Socialdemokratiet

I 2018 fik hun frataget sit ordførerskab som psykiatriordfører, fordi hun var imod partiledelsens beslutning om at stoppe tilgangen af kvoteflygtninge. Vi foreslår, at Yildiz går i praktik hos Özlem Cekic, som fik frataget alle sine ordførerskaber i SF, da hun nægtede at stemme for skattereformen. Özlem er et godt eksempel på, hvordan man rejser sig efter Christiansborg, og snart er det måske Yildiz, der serverer dialogkaffen og holder TED-talks.

Mette Reissmann

Forhenværende uddannelses- og forskningsordfører for Socialdemokratiet

Kan endelig dedikere sig selv helt og holdent ‘Luksusfælden’ på TV 3, hvor hun med sit gennemborende bebrejdende blik giver gældsatte arbejdsløse akut dårlig samvittighed over at tænde en smøg.

Thyra Frank

Stopper som ældreminister og folketingsmedlem for Liberal Alliance

Thyra skal skrive sine erindringer fra tiden som minister. Erindringerne skal udkomme som læseletbog med tegninger af Jakob Martin Strid.

Mette Bock

Forhenværende kulturminister og folketingsmedlem for Liberal Alliance

Først prøvede hun at smadre mediebranchen indefra som programdirektør i DR. Så prøvede hun at smadre mediebranchen udefra som kulturminister med hang til at svinge sparekniven. Det næste naturlige skridt for Mette Bock er, at hun bliver ansat i Facebook, så hun fortsat kan smadre mediebranchen ved at stjæle alle annoncerne fra medierne.

Pelle Dragsted

Stopper som ordfører – blandt andet for erhverv – i Enhedslisten

Pelle kan gå to veje. Han kan enten vende tilbage til Antifascistisk Aktion, hvor han – hvis revolutionen kommer – kan gøre brug af sine karateevner, nu hvor venstrefløjen alligevel har lagt våbnene på hylden. Men han kan også blive investor og aktieanalytiker. Pelle, som hader aktiemarkedet, har nemlig flere år i træk vundet borgens aktiedyst med et tocifret afkast.

Roger Courage Matthisen

Tidligere ligestilling- og mangfoldighedsordfører i Alternativet

Roger Courage Matthisen har en fortid som skuespiller. De fleste husker ham nok som calypsonissen Jo Jo i julekalenderen Nissernes Ø. Nogle mener, at Jo Jo blev fremstillet noget stereotypt som den lalleglade brune nisse. I en mulig spin-off kunne Matthisen spille en ny, woke udgave af Jo Jo, som redder julen fra hverdagsracistiske vittigheder og lemfældig omgang med N-ordet.

Merete Riisager

Forhenværende undervisningsminister og medlem af Liberal Alliances folketingsgruppe

Hun meddelte allerede i efteråret, at hun stoppede i politik efter valget. Ingen ved, hvad Merete pønser på, men vi opfordrer hende til at søge job som studievejleder på Ørestad Gymnasium.

Mogens Lykketoft

Forhenværende stort set alting: udenrigs- og finansminister, formand for Folketinget og statsministerkandidat

Mogens Lykketoft ved altid bedst. Han forsømmer aldrig en lejlighed til at kritisere sine efterfølgere. Samtidig besidder han en mageløs evne til at sige »Trump er en destabiliserende faktor« eller andre helt banale ting, som om det var dybe indsigter, hans samtalepartnere aldrig selv havde tænkt. Den nedladende bedrevidenhed må kunne sættes i system. Vi foreslår, at han – eventuelt sammen med Uffe Ellemann – opretter konsulentfirmaet Oldmansplaining.

Mikkel Dencker

Stopper som klima- og energiordfører i Dansk Folkeparti

Vi anbefaler, at Martin søger arbejde hos Bjørn Lomborg i tænketanken Copenhagen Consensus Center. Sammen kan de bekæmpe ‘klimatosserne’.

Mia Mottelson

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • Niels Duus Nielsen
  • Erik Fuglsang
  • Frede Jørgensen
Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen, Erik Fuglsang og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo et FOLKEting, så alle erhverv burde være repræsenteret - ellers falder tinget for ghetto definitionen og skal have en karet eller to revet ned.