Læsetid: 3 min.

Ugerevyen: Sass er mediernes skyld – det er lidt mere uklart hvordan

Ugen bød på to store udskiftninger: Henrik Sass Larsen bliver ikke finansminister og Åge Hareide fortsætter ikke som landstræner. Det var henholdsvis pressen og Peter Møllers skyld
Det er stadig muligt, at Henrik Sass Larsen bliver finansminister. Men det bliver ikke i denne omgang.

Det er stadig muligt, at Henrik Sass Larsen bliver finansminister. Men det bliver ikke i denne omgang.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

15. juni 2019

Godt en million mennesker demonstrerede i Hongkong ved ugens begyndelse. De var – og er stadig – frustrerede over, at kineserne er ved at indskrænke deres frihed. Konkret handlede det om en ny lov, som skulle gøre det muligt at udlevere personer til retsforfølgelse i Kina, hvilket man frygter vil ramme demokratiaktivister.

Trods det store antal af demonstranter gik der noget tid, før de danske medier opdagede det. De havde nemlig travlt med at fortælle historier om, hvor Henrik Sass Larsen drak en øl. For ikke at glemme Jyllands-Postens forsidebasker om, at det er problematisk, at flere borgere i ghettoområderne er begyndt at stemme.

Man kan se det som et sundhedstegn for det danske demokrati, at den debat overhovedet fandt sted – så må de reelle problemer trods alt være til at overskue.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Mediernes skyld, jeg ved ikke om man kan generaliserer det sådan, mere, mener så jeg, visse journalister i E.B og .på 24/7 bl.a., som tror, de kan fremme egen karriere ved at være barske hunde
og jagte deres ofre ubønhørligt, senest her Sass. Og den form har ikke været i orden.
Han kommer tilbage, ikke som politiker, men med anden form for rådgivning indenfor det parti han holder så meget af og har givet sit hjerteblod. Og han skal være velkommen.

Jens Winther

Det er naturligvis trist, at Sass Larsen har fået psykiske problemer. Men at tillægge medierne noget ansvar for det er latterligt og umodent.

Sass Larsen har ved flere lejligheder optrådt som tæskehold overfor partikolleger og overfor pressen. Offentligheden og pressen har en helt legitim interesse for ledende og toneangivende medlemmer i partierne. Stiller man op som politiker er det et forhold, man må acceptere. Det har Sass ikke altid villet - hvilket uundgåeligt har belastet forholdet mellem Sass og pressen.

Nu har Sass så erkendt, at han ikke et fit for en politikergerning og har sygemeldt sig. Fair nok, men det burde han have gjort for meget længe siden.

For kun 2-3 uger siden påstod Sass, at han var klar og kapabel til at påtage sig jobbet som finansminister. M ting er, at Sass ikke havde selverkendelse og dømmekraft nok til at indse, at han på ingen måde var klar. Manden var og er syg, så ingen kan forvente realisme fra ham. Men det er langt værre, at Mette Frederiksen støttede Sass’ udtalelser om at han var kapabel til at blive finansminister. Det tyder på, at Mette Frederiksen besidder en chokerende ringe dømmekraft! Hun burde have kunnet se, at Sass var ude i tovene og at det at gøre ham til finansminister (eller tildele ham et hvilken som helst ministerium) havde været en katastrofe for Sass Larsen, for regeringen og for landet.

Hun burde stille og roligt under 4 øjne have forklaret Sass at han burde sygemelde sig.

Thomas Tanghus, Katrine Damm, Tue Romanow og Herdis Weins anbefalede denne kommentar