Læsetid: 2 min.

Ursula Andkjær Olsen læser i sofaen, i sengen, i toget, i køkkenet, i ...

Informations ugentlige interview om læsevaner er i denne uge med den nyligt tiltrådte rektor på Forfatterskolen, Ursula Andkjær Olsen. Hun læser meget – og meget intenst. Senest har hun læst sig en hel tak mere nærsynet på bare en måned
Informations ugentlige interview om læsevaner er i denne uge med den nyligt tiltrådte rektor på Forfatterskolen, Ursula Andkjær Olsen. Hun læser meget – og meget intenst. Senest har hun læst sig en hel tak mere nærsynet på bare en måned

Sille Veilmark

29. juni 2019

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ønsker for alle, at de en gang imellem vil læse en bog, men jeg ville aldrig ønske, at alle skulle læse den samme. Det ønske har jeg ikke i mig.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det at læse har i sig selv betydet så meget for mig, at det virker upassende at nævne én enkelt bog. Men jeg kan godt nævne mange. Jeg identificerede mig 100 pct. og helt patosfuldt (dvs. mere end forfatteren selv, vil jeg tro) med hovedpersonen Adrian Leverkühn i Thomas Manns Doktor Faustus. En komponist, der forskriver sig til djævelen – men måske er djævelen det reneste væsen? Det er en mulighed. Det var, da jeg gik i gymnasiet. Som barn læste jeg mest mystiske og eventyrlige ting, det går jeg meget ind for. Derudover Inger Christensen, Edith Södergran. De har møbleret mig om indeni. Nu kan jeg ikke stoppe igen. Nok en meget vigtig bog: Marcel Mauss’ antropologiske klassiker Gaven. Den åbner verden som det totale system af udvekslinger, den er.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu