Læsetid: 3 min.

Vælgerne har indset, at der er vigtigere sager end pølsevognssituationen på Brønshøj Torv

Nogen fortsætter i deres gamle rille, hvor alt handler om udlændingepolitik og nationalsymboler, mens andre forsøger at indgå kompromisser i et desperat forsøg på at bevare bare en eller anden form for succes. Men én ting har valget i onsdags bevist: Der er vigtigere sager at tage stilling til end pølsevognssituationen på Brønshøj Torv
Hen under morgenen kunne han vralte hjem uden ministerpotser, men med æren nogenlunde i behold.

Hen under morgenen kunne han vralte hjem uden ministerpotser, men med æren nogenlunde i behold.

Mads Claus Rasmussen

8. juni 2019

I dagene op til valget så vi to helt forskellige forsøg på at vende et truende nederlag til sejr.

Det ene kom fra Dansk Folkeparti, som efter EP-valget havde konstateret, at folk går ret meget op i klimaet, men som valgte at fortsætte i den gamle rille, hvor alt handler om udlændingepolitik og nationalsymboler.

Peter Skaarup kørte en sag om en pølsevogn på Brønshøj Torv, som ifølge indehaveren har måttet lukke på grund af problemer med indvandrerdrenge. Derfor skulle den kriminelle lavalder naturligvis sættes ned til 12 år.

Og Alex Ahrendtsen kom på selve valgdagen med et forslag om at gøre smørrebrød 100 procent fradragsberettiget for firmaer – dog kun, hvis det er lavet af en dansker!

Det var som at se den gamle, langhårede gymnasieven, som plejede at have succes med at spille Bob Dylan for pigerne, men som aldrig har indset, at magien er væk og bare nægter at blive klippet og lægge guitaren fra sig.

Desperat forsøg på succes

Den helt omvendte tilgang benyttede Lars Løkke Rasmussen i sin valgkamp.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Nina Højland
  • Trond Meiring
  • Bjarne Andersen
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
Nina Højland, Trond Meiring, Bjarne Andersen, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

jens peter hansen

Pølse for og pølse bag. BT bankede sagen op, Frank Jensen var ude at snakke, og der ingen tvivl om at den ikke fik for lidt.... men der skete jo noget formentlig kun noget pga valget. Måske skulle der være valg hvert halve år. Så sker der noget, som engang var BT's slogan.