Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er det dårlig stil at leje ud på Airbnb?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er det en solomor i Aarhus, der ikke ved, om hun kan forsvare at leje ud på Airbnb, selvom hun har økonomisk brug for indkomsten
Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Mia Mottelson

27. juli 2019

Jeg er en økonomisk trængt, enlig mor til tre, som hver sommer lejer min lejlighed ud i seks uger gennem Airbnb, for at vi kan komme på ferie og i det hele taget få familiebiksen at løbe rundt resten af året.

Tjenesten er dog de senere år kommet en del i miskredit, og mange af mine røde bekendte synes, det er kapitalistisk og nederen og i øvrigt er med til at øge masseturismen osv.

Skal jeg lytte til dem?

Svar I:

Lytte kan du godt, om ikke andet så for høflighedens skyld. Men problemet med Airbnb er ikke og har aldrig været, at økonomisk trængte enlige mødre udlejer den bolig, de bor i, for at få råd til selv at komme på ferie. Problemet er, når boliger bliver købt med det hovedformål at fungere som ferielejligheder, så kvarterer bliver tømt for ægte beboere, der også holder liv i butikker og institutioner uden for sæsonen. Løsningen på det problem er regulering. Jeg tror heller ikke, at udbuddet af overnatningsmuligheder er afgørende for efterspørgslen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

For mig lyder det utroligt at du for 6 ugers udlejning gennem Airbnb selv kan komme på ferie og/eller bo et andet sted i 6 uger for 1 voksen og 3 børn + et bidrag til at familiebiksen kan løbe rundt resten af året.
Er du sikker på børnene synes det er en god ide?

Thomas Tanghus

Der er ikke det fjerneste at skamme sig over. Dit eksempel er, hvad jeg håber oprindelig var meningen med AirBnB. Det er bare ærgerligt at det også er endt med at blive en pengemaskine for milliardærer.