Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er det dårlig stil at leje ud på Airbnb?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er det en solomor i Aarhus, der ikke ved, om hun kan forsvare at leje ud på Airbnb, selvom hun har økonomisk brug for indkomsten
Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. juli 2019

Jeg er en økonomisk trængt, enlig mor til tre, som hver sommer lejer min lejlighed ud i seks uger gennem Airbnb, for at vi kan komme på ferie og i det hele taget få familiebiksen at løbe rundt resten af året.

Tjenesten er dog de senere år kommet en del i miskredit, og mange af mine røde bekendte synes, det er kapitalistisk og nederen og i øvrigt er med til at øge masseturismen osv.

Skal jeg lytte til dem?

Svar I:

Lytte kan du godt, om ikke andet så for høflighedens skyld. Men problemet med Airbnb er ikke og har aldrig været, at økonomisk trængte enlige mødre udlejer den bolig, de bor i, for at få råd til selv at komme på ferie. Problemet er, når boliger bliver købt med det hovedformål at fungere som ferielejligheder, så kvarterer bliver tømt for ægte beboere, der også holder liv i butikker og institutioner uden for sæsonen. Løsningen på det problem er regulering. Jeg tror heller ikke, at udbuddet af overnatningsmuligheder er afgørende for efterspørgslen.

Det kan du fortælle dine røde bekendte, når du er færdig med at lytte, og skift så emne så hurtigt som muligt, så de slipper for at afsløre sig selv som dømmesyge typer. Jeg tror ikke, vejen mod en mere rød og grøn verden går gennem fordømmelse baseret på halvbagt kapitalismekritik.

– Lone Nikolajsen

Svar II:

Et eller andet sted er vi nødt til at sætte grænser for, hvad vi vil bruge vores liv på at skamme os over. Hvis udlejningen af din lejlighed er nødvendig for, at du og dine tre børn kan komme på ferie og i øvrigt få økonomien til at hænge sammen hele året, så synes jeg, at du ikke skal lade dine røde bekendte skamme dig ud. Hvis du følger lovens regler i forbindelse med udlejningen, gør du intet forkert.

Jeg har ingen anfægtelser ved, at folk rejser og lærer denne klodes mangfoldige herligheder at kende. Rejser man over meget lange afstande, vil fly ofte være den eneste mulighed. Derimod kan fly på nærafstande erstattes af anden transport. Og biler i hverdagen har også brugbare alternativer.

Hvad angår udlejning, har jeg selv – i mine yngre år – udlejet mit hus, mens jeg var på længere udlandsophold. Det har jeg ikke økonomisk nødigt længere, og jeg bryder mig ikke om, at fremmede personer uden mit tilsyn bruger det mest private af alt: mit hjem.

Derfor udlejer jeg ikke længere. Men du kan have dine gode grunde til at gøre det.

– David Rehling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Kjær

For mig lyder det utroligt at du for 6 ugers udlejning gennem Airbnb selv kan komme på ferie og/eller bo et andet sted i 6 uger for 1 voksen og 3 børn + et bidrag til at familiebiksen kan løbe rundt resten af året.
Er du sikker på børnene synes det er en god ide?

Thomas Tanghus

Der er ikke det fjerneste at skamme sig over. Dit eksempel er, hvad jeg håber oprindelig var meningen med AirBnB. Det er bare ærgerligt at det også er endt med at blive en pengemaskine for milliardærer.