Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Kan vi holde ferie uden børnene?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er det ’Den trætte’, der virkelig trænger til en ferie uden sine tre børn, men gør det personen til en dårlig forælder?
Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig længere nede på siden.

Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig længere nede på siden.

Mia Mottelson

13. juli 2019

Vi er en hårdtarbejdende familie med et sæt livlige tvillingdrenge på 1,5 år og en datter på knap tre år.

Det har været det nok hårdeste år i vores liv, særligt fordi vi ikke har forældre eller venner, der magter at passe børnene for os.

Nu er tre ugers sommerferie på vej, men udsigten til at være sammen med børnene 24-7 er ikke just afslappende. Derfor overvejer vi at blive ved med at sende ungerne i vuggestue i en uge eller to, mens vi selv får pusten, tager på stranden og genfinder hinanden som kærester.

Men: Må man det? Gør det os til dårlige forældre?

– Den trætte

Svar I:

Børn har brug for sommerferie, siger eksperterne, og det har de helt sikkert ret i. Men det har I forældre også. Tre børn under tre år er vanvittig hårdt, og der er ikke udsigt til bedring før om yderligere 1,5 år. Hvis ikke I får en pause, kan I ikke være bare nogenlunde i overskud, når hverdagen starter igen, og det vil jeg umiddelbart vurdere er vigtigere. Lidt ligesom man selv skal tage iltmasken på, før man hjælper sine børn, hvis trykket falder i flyveren.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Jeg har aldrig selv gjort det - tænker jeg ville blive ædt op af dårlig samvittighed og skyldfølelse.
Og det ville der alligevel ikke komme meget ferie ud af.
Men sådan er jeg.

Jeg kan huske, der var meget brok fra personalet i børnehaven over, at der var nogle forældre, der gjorde det. Så I er ikke de første.

Glade børn har brug fpr glade forældre, så jeg anser ikke jeres behov for egoistisk. Specielt taget i betragtning at I ikke kan få aflastning på andre måder. Hvad med at holde det nede til en 2-3 dage?

Hvad med at finde en ung pige/dreng til at komme og aflaste jer lidt i ferien og i hverdagen, så I får et mere sammenhængende liv? Har I mulighed for/økonomi til at drosle lidt ned på jeres arbejdstider, så I ikke når at blive så udmattede?

Med de bedste ønsker for jer og jeres børn.

af en eller anden grund, er der en forventning om, at vi alle skal synes at det er synd for de forældre, der vælger at få flere børn, her har de tvillinger og vælger så gudødemig at få en til kort tid efter, det er sgu da for dumt.

Eva Kjærgaard

@SørenBro
Det var nok hende på tre, der kom først ;)

Pia Larsen, Nis Jørgensen, Ziff Hansen, Erik Fuglsang, Lisbeth Larsen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Ja, børn passer ikke godt ind i det materielle konkurrence koncept.

Tino Rozzo, Erik Fuglsang og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Børnene kan evt. være i vuggestue halvdags en uge, men de trænger også til at komme ud af ræset.

Hvis I nøjes med at være familie, uden alle mulige andre planer og computer, i ferien, så falder børnene også lidt til ro.

Anders Sørensen

Det må være surt at få børn, man ikke har lyst til at være sammen med 24/7 på trods af deres evindelige skrig og lortebleer og høje lyde midt om natten.

Jeg forstår sagtens trangen til ikke at have børn. De er pænt trælse. De kræver evig opmærksomhed, og når de ikke får den, bliver de endnu mere trælse, end de var i forvejen.

Det må være surt ikke at være kommet til den erkendelse, før man fik dem.

Carl Chr Søndergård, Astrid grunnet, morten rosendahl larsen, Tino Rozzo og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Michael Andresen

Ja, det gør jer til dårlige forældre. Måske havde det været bedre, om I slet ikke havde fået børn.

Egon Stich, Carl Chr Søndergård, morten rosendahl larsen, Rolf Andersen, Tino Rozzo og Jeppe Lindholm anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

"Derfor overvejer vi at blive ved med at sende ungerne i vuggestue i en uge eller to, mens vi selv får pusten, tager på stranden og genfinder hinanden som kærester."

Jeps, og det ender nok med endnu et barn.

Søren Kristensen, olivier goulin og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Runa Bejstrup

Bare rolig jeres tid kommer også.
Når I bliver gamle og kommer på plejehjem så slipper I helt for at se jeres børn ,som er ude og realisere sig selv med deres kærester.

Egon Stich, Carl Chr Søndergård, Kim Houmøller og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Jeg mistænker at spørgsmålet er en konstruktion kreeret til agurketiden, for hvem vil ikke helst være sammen med deres børn i ferien? Jeg mener, enten er de søde og så er det lige ud af landevejen eller også er de det ikke, og så får I ikke bedre mulighed for at rette op på det - med mindre selvfølgelig, at det er jeres skyld at de evt. ikke er søde. I så fald er det måske ikke kun ferien i skal holde for jer selv. Men hey, hvad med at spørge børnene?

Pia Larsen, Birte Pedersen, Henrik Brøndum, Rolf Andersen og Runa Bejstrup anbefalede denne kommentar