Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er jeg en småpervers lummerbuks, når jeg kigger på smukke piger?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er det en mand på 35 år, der ikke kan holde sig tilbage fra at kigge efter smukke piger i sommertøj og er nervøs for, at det er forkert af ham
Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Mia Mottelson

20. juli 2019

Jeg stræber generelt efter at være en både progressiv, feministisk og i det hele taget ’woke’ fyr, men når det bliver sommer, og man støder på unge kvinder og piger med meget lidt tøj på overalt, hvor man færdes, kan jeg ikke lade være med at smugkigge og begære deres kroppe. Jeg ved, at nogen vil sige, at det er normalt for mænd, men jeg ønsker ikke at se på kvinder som sexobjekter. Er jeg i virkeligheden bare en småpervers lummerbuks, og hvad skal jeg gøre?

– Mand, 35

Svar I:

Man kan sagtens være både progressiv, feministisk og ’woke’, samtidig med at man bliver seksuelt tiltrukket af andre mennesker. Også mennesker, man ikke kender, og som tilfældigvis ser ekstra lækre ud i sommerglødens skær.

Det, der ikke er helt så normalt – eller som i hvert fald ikke burde være det – er, hvis du begynder at give for voldsomt udtryk for din opstemthed. Hvis du for eksempel nidstirrer en kvindes barm eller bagdel. Selv om du tror, at du gør det i smug, er det altid meget tydeligt for den begloede. Og det er langt fra fedt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

René Arestrup

Kvinder ER sexobjekter. Jeg ved godt, at det er politisk ukorrekt at konstatere - og at der givetvis vil være horder af feministiske frihedskæmpere, der vil karakterisere mig som et chauvinistisk pik-hoved fordi de føler sig reduceret.
Pointen er blot at kvinder - heldigvis - er sexobjekter, men at det netop ikke er reducerende. For de er også en helt masse andet.
Det der er virkelig problematisk, er at en ung mand som dig kan føle skyld over dit eget begær. Du er blevet forført af feminismens værste absurditeter.
Stå ved dig selv som den, du er. Stå ved dig selv som mand. Og giv fanden i hvad en flok seksuelt frustrerende mimoser - eller ideologisk militante feminister - måtte mene.
Tro mig, det er vejen til et bedre liv.

Jens Jensen, Ole Schwander, Frank Hansen, Liselotte Paulsen, Allan Stampe Kristiansen, Anders Reinholdt, Hans Aagaard, Danny Hedegaard, Gustav Alexander, Morten Balling, Randi Christiansen, Rolf Andersen, arne tørsleff, Peter Gløde, Niels Duus Nielsen og Troels Brøgger anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Det er en smule rystende at læse at en ganske almindelig mand kan have skyldfølelse over bare at KIGGE på piger! Hvordan skal det ikke gå........og hvad fanden er "woke" ?

Ole Schwander, Allan Stampe Kristiansen, Torben Skov, Thomas Tanghus, Søren Nielsen, Hans Aagaard, Karsten Aaen, Gustav Alexander, Morten Balling, Randi Christiansen, Rolf Andersen, Niels Duus Nielsen og René Arestrup anbefalede denne kommentar

nogen tager tøj på efter vejret, andre efter at de gerne vil ses, tiltider kan dette kombineres, kik du bare.

Torben Skov, Randi Christiansen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
ulrik mortensen

Naturligt. Tusinde af års evolution har givet mænd og kvinder nogle præferencer også kaldet 'nøglestiumli', som er særligt stærke stimuli, som vi er kodet til at være særligt opmærksomme på, fordi de har guidet os til at træffe de rigtige valg - f.eks. er kvinders bryster en sådan nøglestimulus:
https://videnskab.dk/krop-sundhed/hvorfor-er-maend-saa-glade-for-bryster

https://www.youtube.com/watch?v=knVYCSEd-os ;-)

Randi Christiansen

Du skal bare øve dig i at nyde synet på en måde, som ikke intimiderer den, du ser på. Tro mig, jeg ved, hvad jeg taler om. Nogen mænd formår at være tilstede helt uden at man som kvinde føler sig intimideret - andres klamme frekvens kan mærkes på lang afstand.

Jeg nyder selvfølgelig synet af mine omgivelsers skønhed - også selvom det er mænd i alle aldre. Det er helt naturligt, og det skal ingen mistænkeliggøre. Hvorvidt en seksuel reaktion er tilstede er helt min egen sag, som ikke skal pålægges andre.

Mads Andreassen, Nanna Kinch, Allan Stampe Kristiansen, Thomas Tanghus, Elisabeth Andersen, Anders Olesen, Christel Gruner-Olesen, Karsten Aaen og Jacob Johansen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@ulrik mortensen

Der er også lavet en undersøgelse hvor man bad en gruppe mænd vurdere hvilke kvinder de fandt mest seksuelt tiltrækkende. Her var det tankevækkende at mænd som gennemsnit fortrak kvinder med et talje/hofte forhold på ca. 70%. Hvis man måler kvinders østrogenindhold så korrelerer det spøjst nok med hofte/talje forholdet, og peak ved... 70%.

Tanken om at "smukhed" er noget helt andet, konflikter med vores kulturelle opfattelse af at æstetikken er noget mystisk og nærmest guddommeligt som er universelt. Dog er der meget som tyder på at når vi søger partnere, så vurderer vores hjerne den potentielle fødedygtighed, evnen til yngelpleje mm. Det er sikkert "unfair", men det er ligeså sikkert et resultat af evolutionen. Ligesom det har vist sig hensigtmæssigt at øjne sidder i hovedet og ikke under fødderne.

Karsten Aaen, René Arestrup, Randi Christiansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Du skal da bare nyde synet af de her smukke, dejlige, flotte kvinder - men prøv at gøre det på en måde, så du ikke ligefrem stirrer på dem for længe; for tro mig, kvinder nyder også synet af en flot mandekrop...!

Rikke Nielsen

Mænd ER sexobjekter. For kvinder.
Vi glor da også.
Lige så meget som mænd glor på kvinder.

Kunsten er ikke at blive klam i sin gloen. Så vær lidt diskret.
Du glor for egen fornøjelse og ikke for at genere hende/dem.

Anders Reinholdt, Mette Poulsen, Randi Christiansen, arne tørsleff, Thomas Tanghus og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
ulrik mortensen

@ Morten Balling,
talje/hofte forholdet på ca. 70% er også nævnt i artiklen fra videnskab.dk. 'Naturligt' - fordi noget er 'naturligt' er ikke nødvendigvis rigtigt at gøre, aggression f.eks. - dette kaldes (som du sikkert ved) 'den naturalistiske fejlslutning'. En variant af denne fejlslutning kaldes på 'appeal to nature':
https://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature

" Nature, Mr. Allnut, is what we are put in this world to rise above" - Katharine Hepburn til Humphrey Bogart i 'The African Queen' ;-)

Henrik Brøndum, Mette Poulsen, Lise Lotte Rahbek, Morten Balling og Flemming Berger anbefalede denne kommentar