Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er jeg urimelig, når jeg ikke ønsker, at mine børn ændrer på slægtens sommerhus?

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Her er en læser i tvivl om, i hvor høj grad man kan tillade sig at stille krav til et sommerhus, man har overladt til sine børn
Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Hvis du vil modtage ugens brevkassespørgsmål og -svar direkte i din indbakke, kan du skrive tilmelde dig længere nede på siden.

Mia Mottelson

3. august 2019

Jeg har overgivet mit sommerhus, som min morfar byggede i 1936, til to af mine børn. Jeg betaler 1.000 kroner om måneden til husets udgifter og vil ikke have, at de laver ret meget om, så længe jeg lever. Er jeg urimelig?

Svar I:

Det er problematisk. Man kan ikke overlade noget til nogen og så tilføje betingelser i det nye ejerforhold. Ikke medmindre dette er en klar skriftlig forudsætning for gaven og for tilsagnet om at yde et månedligt beløb til gavens – husets – drift. Nu fremgår det ikke, hvad der ligger i din forventning: at »vil ikke have, at de laver ret meget om«.

Allerede det punkt er konfliktstof. En sådan betingelse ville også være fornuftigst at nedfælde skriftligt med klare retningslinjer. Hvis altså overdragelsen var af den mere højtidelige og bindende karakter.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu