Læsetid: 3 min.

»Der findes nogle fantastiske videoer af pragtbuksebien på YouTube. Prøv at søge på det«

Antallet af insekter falder. Derfor fortæller entomologer, biologer og entusiaster i løbet af sommeren om deres yndlingsinsekter. Mens de stadig kan findes i naturen. Seniorforsker Beate Strandbergs yndlingsinsekt er pragtbuksebien
Antallet af insekter falder. Derfor fortæller entomologer, biologer og entusiaster i løbet af sommeren om deres yndlingsinsekter. Mens de stadig kan findes i naturen. Seniorforsker Beate Strandbergs yndlingsinsekt er pragtbuksebien

Jakob Sunesen

13. juli 2019

»Jeg er vokset op på landet på Fyn og har altid interesseret mig for naturen. Min far var gartner og frugtavler, og jeg var meget ude, både i marken og i naturen. Jeg havde et sommerfuglenet, og så gik jeg rundt med det og samlede små planter og insekter, som jeg puttede ned i et glas. Senere læste jeg biologi på universitetet, og de sidste ti til 20 år har jeg beskæftiget mig med planter og insekter. Det er især de vilde bier, som interesserer mig, men jeg kigger også på andre insekter.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Jes Kiil
  • Trond Meiring
  • Eva Schwanenflügel
  • Johnny Christiansen
Carsten Munk, Jes Kiil, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

henning husum

Kunne ikke finde noget på YouTube ved at søge på "pragtbuksebi", men fandt noget ved at søge på "dasypoda hirtipes".

Eva Schwanenflügel

I Halsskov kommune mente et skadedyrsfirma, at en million bier var til fare for en nærliggende skole.
De blev derfor dræbt.
Det viste sig at være netop pragtbuksebier, der er ufarlige for mennesker.
Endnu en sørgelig historie om uvidenhed.

Søs Jensen, Estermarie Mandelquist, Jes Kiil, Peter Beck-Lauritzen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Eva: Skal love for at overdrivelse fremmer forståelsen, for så mange bier var der ikke tale om!
Men meningsløst var det.