Læsetid: 7 min.

Den franske Tour-forbandelse

Franskmændene er i årevis blevet kørt agterud i deres eget store cykelløb. Men i år skal det være anderledes. Med en ny generation af ryttere anført af Julian Alaphilippe, Romain Bardet og Thibaut Pinot er optimismen og selvtilliden tilbage i fransk cykelsport
Fransk cykling er kommet godt gennem den første uge af dette års Tour de France. Julian Alaphilippe kørte sig i den gule førertrøje efter sejren på 3. etape, men mistede den dog igen på 6. etape i torsdags.

Fransk cykling er kommet godt gennem den første uge af dette års Tour de France. Julian Alaphilippe kørte sig i den gule førertrøje efter sejren på 3. etape, men mistede den dog igen på 6. etape i torsdags.

Chris Graythen

13. juli 2019

I sommeren 2012 spurgte sportsavisen L’Équipe, om Thibaut Pinot kunne vinde Tour de France. Anledningen var den debuterende franske rytters samlede 10.-plads i løbet, hvor han tilmed imponerede med en sejr på den bjergrige etape til Porrentruy.

Pinot var blot 22 år gammel, og spørgsmålet var derfor yderst relevant. Siden da har franskmanden dog haft et mildt sagt ustabilt forhold til sit hjemlands store etapeløb. I 2014 kørte Pinot sig godt nok til en samlet tredjeplads – og året efter vandt han etapen til Alpe d’Huez – men lige siden er han til både fans og franskmænds store undren og ærgrelse udgået undervejs.

Skuffelsen over Pinots manglende stabilitet er i den mellemliggende periode til dels blevet opvejet af Romain Bardets Tour-bedrifter. Den i dag 28-årige franskmand debuterede med en 15.-plads i 2013 og har hvert år siden denne lovende præstation kørt i top-10. I år – hvor Pinot kører for Groupama-FDJ og Bardet for AG2R-La Mondiale – skal det derfor være – i hvert fald ifølge L’Equipe, der dagen inden Tour-starten skrev L’année ou jamais. På godt dansk: nu eller aldrig.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rakel Sundstedt-Nielsen

Piv piv, glemte at holde ferie, medens Tour de France - cyklerne kæmper, men pytski jeg kan opdateres hver morgen hos TV2News, og så kommer jeg ikke til at mindes cykel-dagene med Leth, som åbenbarer historiske godbidder, som et højdepunkt, når der skal ses Tour de France, han er vel ikke evig heller?
Franskmændene er mærkelige, i dag fejrer de blod og drab i stride strømme under guillotinen, en forsvarsminister er med 99 og så leder jeg efter det sort får 100.