Læsetid: 9 min.

»Det er ikke ligefrem skadeligt at have noget andet at tage sig til, når man forlader sin arbejdsplads«

At gå på pension er en af livets store og svære omvæltninger. For hvem er man egentlig, når man ikke længere er sit arbejde? I Hans Christian Kirketerp-Møllers tilfælde har overgangen været fuldstændig gnidningsfri
Hans Christian Kirketerp-Møller har som pensionist stadig mange tillidshverv. For eksempel sidder han i Rhododendronforeningens bestyrelse.

Hans Christian Kirketerp-Møller har som pensionist stadig mange tillidshverv. For eksempel sidder han i Rhododendronforeningens bestyrelse.

Peter Nygaard Christensen

3. august 2019

Hver eneste lørdag de seneste 25 år er Hans Christian Kirketerp-Møller stået op klokken syv om morgenen. Stort set i hvert fald.

Han vågner, pjasker lidt vand i ansigtet, spiser en lille skål yoghurt og kører i Gladsaxe Svømmehal, hvor han mødes med en af sine venner og svømmer brystsvømning i en halv time.

Når de er ude af saunaen, mødes de omkring et lille rundt cafeteriebord i foyeren og drikker en Doktor Nielsen. Kun ganske få ting har ændret sig, siden traditionen blev indledt for 25 år siden.

En del af dem, som tidligere sad med omkring bordet, er gået bort, og flere sætninger bliver nu indledt med »kan du huske dengang« – og så skete der noget ret monumentalt i Hans Christian Kirketerp-Møllers eget liv for et år siden. Han gik på pension.

Der er altså ikke længere noget, som forhindrer ham i at svømme en anden dag, om mandagen for eksempel, hvor der er bedre plads i bassinet og mere ro i saunaen.

»Men der er absolut ingen grund til at ændre alting, bare fordi man ikke går på arbejde i hverdagene,« siger han.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Munk
  • Carsten Mortensen
  • David Zennaro
  • Lise Lotte Rahbek
Carsten Munk, Carsten Mortensen, David Zennaro og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Nej, Luther har absolut ikke noget med protestantisk arbejdsmoral at gøre, den er calvinsk, men påvirker os desværre ad bagvejen igennem moderne ledelsesideologier.
Men selvfølgelig har vi altid foretaget os en masse frivillige aktiviteter for os selv og fællesskabets skyld.

For nogle år siden kom jeg i embeds medfør i kontakt med Kirketerps måde at forvalte sit embede på. Jeg var alt andet end imponeret. Fx undredes jeg over, at når handicaporganisationerne foreslog bedre tilgængelighed på stationer og i togene, så fik de stort set et nej hver gang. Uanset om der skulle bygges elevatorer, anlægges ramper eller niveaufrie passager, eller kørestole skulle medtages i tog - så var det op ad bakke, og trevenhed. Kirketerp virkede som én stor stopklods, sikkert betinget af de knappe ressourcer.
Han brugte gx megen tid på at forhindre, at en yngre handicappet kvinde kunne få sin tri-cykel med S-toget, angiveligt fordi den var 9 cm for bred. Først da Enhedslisten rejste sagen i Folketinget og pudsede dav. trafikminister Henrik Dam på DSB, så fik kvinden dispensationen fordi det viste sig, at cyklen skam godt kunne komme med S-toget.
I øvrigt henvises til Holger Kallehauges kronik i Pol. d. 31. marts 2011: regeringen svigter de handicappede. Npk er kronikken 8 år gammel, men DK har stadig et stort efterslæb i forhold til nabolandene. DK har tillige fået skideballer .af Den europæiske menneskerretighedsdomstol fordi vi diskriminerer handicappedes adgang til kol. trafik og off. bygninger.
Vel er det skiftende regeringer, der bære ansvaret, men når Kirketerp ligefrem bryster sig af at være en god administrator. så....