Mammutrester gør russere rige og giver kinesiske rigmænd blærerøvspoint

Ja, noget positivt skal klimakrisen jo bringe med sig: i Rusland smelter permafrosten, og mammutrester titter frem. De går for en formue på det sorte kinesiske marked, kom det frem denne uge. Men det er ikke det eneste, der er sket midt i sommerens lune, hvor Nigel Farage igen fagter med en form for ironi, en ny netkriger markerer sig, og en kvinde viser sig ikke at ville på all-inclusive ferie, fordi det gør hende tykkere
Ja, noget positivt skal klimakrisen jo bringe med sig: i Rusland smelter permafrosten, og mammutrester titter frem. De går for en formue på det sorte kinesiske marked, kom det frem denne uge. Men det er ikke det eneste, der er sket midt i sommerens lune, hvor Nigel Farage igen fagter med en form for ironi, en ny netkriger markerer sig, og en kvinde viser sig ikke at ville på all-inclusive ferie, fordi det gør hende tykkere

The Print Collector

Moderne Tider
20. juli 2019

Hver uge henover sommeren samler Informations redaktion et potpourri over begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugens ...

Ugens forretningseventyr

Mikkel Vuorela

Juli ser ud til at blive den varmeste måned, der nogensinde er målt på kloden, kunne man læse i Berlingske denne uge, og det er jo svært at sige noget godt om.

Men ude i det nordlige Rusland har lyssky lykkeriddere det lækkert over hedeturen, der har åbnet for et nyt business-eventyr. For når det ellers permafrosne landskab smelter, bliver det langt nemmere at finde rester fra mammutter, der for tusinder af år siden gungrede rundt på kloden med deres uldne pels og kæmpestore stødtænder.

Da stødtænderne fra den uddøde kæmpe kan indbringe en mindre formue på det sorte kinesiske marked, har det udløst guldfeber – eller elfenbensfeber – i området omkring Jakutsk, skriver The Guardian.

Her er klimakrisens positive vinkel: Den gør nogle russere rige og giver kinesiske rigmænd blærerøvspoint, når de kan vise deres udskårne mammutstødtænder frem. Opvarmningens negative perspektiver er til gengæld mange – og at forskere begræder den ulovlige handel er fortsat en af de mindre.

Ugens agurk

Mikkel Vuorela

Nu troede man lige, at Politiken havde lavet sommerens ultimative offerhistorie, da de under Roskilde Festival forurettet skrev om en ung kvinde, der efter at have tisset i det forreste publikumsområde foran Orange Scene havde fået en advarsel og nu var meget vred.

Men denne uge slog det Berlingske imperium tilbage og indtog førstepladsen med historien om en kvinde, der ikke ville tage på ferie, fordi den lækre all inclusive-buffet simpelthen var for fristende for hende, og hun tidligere havde oplevet at tage flere kilo på, når hun brugte en uge på at pendulere mellem poolkant og koteletter, kager og pina coladas. Ja, vi lever i Roms sidste dage, men kvinden har jo ret, når hun siger:

»Det er lidt kedeligt at tage på ferie for at leve af tomat og agurk.«

Ingolf Pompe

Ugens netkriger

Lærke Cramon

Læge, forfatter og debattør Vibeke Manniche har midt i agurketiden set sit snit til at kuppe dagsordenen.

Fie Laursens tragiske selvmordsforsøg fik nemlig kendislægen til at tænke på alt det nethad, hun selv er udsat for. Derfor skrev hun i denne uge på sin blog, at hun i dag, lørdag, vil offentliggøre en liste af navne på folk, der har skrevet grimme ting til hende. Har man inden weekenden sendt en oprigtig undskyldning og overført 150 kroner via mobilepay vil ens navn dog blive fjernet fra listen. Det med pengene blev dog slettet igen, da doktor Manniche fandt ud af, at den slags kaldes afpresning.

Ser man bort fra den uheldige detalje melder Vibeke Manniche sig dog som netkriger på det helt rigtige tidspunkt. Hendes egen datter, smykkedesigneren Mai Manniche, står nemlig i shitstorm til halsen efter at have tabt en sag hos Forbrugerklagenævnet om en forlovelsesring, hun solgte til realityparret over dem alle: Geggo og Lord Cengiz. Ringen, som Manniche solgte til 80.000 kroner, viste sig nemlig kun at være 20-30.000 kroner værd.

Der er i sandhed ballade i realityboblen, men så er det godt, at doktor Manniche kommer den gode tone til undsætning.

Ugens ironiker

Mikkel Vuorela

Efter Europa-Parlamentet onsdag valgte en ny kommissionsformand med et knebent flertal, tweetede det britiske medlem af Europa-Parlamentet og leder af The Brexit Party, Nigel Farage, sådan her:

»Ursula von der Leyen har hutlet sig ind med ni stemmer. Magt, men ingen legitimitet.«

Enten mestrer Farage en helt særlig interdimensionel form for ironi, ellers er han fuldstændig blind for det. Brexit blev stemt igennem med 51,9 procent af stemmerne.

Hannah McKay

Ugens ...

Hver uge henover sommeren samler Informations redaktion et potpourri over begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugens ...

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her