Læsetid: 5 min.

Pernille Rose Grønkjær ville genskabe sit livs dokumentarfilm som en spillefilm med Anthony Hopkins og Emma Thompson, men ...

Nogle fortællinger rejser med én i livet, og måske skal man ikke være færdig med dem, siger dokumentarfilminstruktøren Pernille Rose Grønkjær, der drømmer om at forvandle sin prisbelønnede gennembrudsfilm, ’The Monastery’, til fiktion. Men måske er drømmeskuespillerne blevet for gamle, mens hun ikke har fået rykket på ideen?
Nogle fortællinger rejser med én i livet, og måske skal man ikke være færdig med dem, siger dokumentarfilminstruktøren Pernille Rose Grønkjær, der drømmer om at forvandle sin prisbelønnede gennembrudsfilm, ’The Monastery’, til fiktion. Men måske er drømmeskuespillerne blevet for gamle, mens hun ikke har fået rykket på ideen?

Sofie Holm Larsen

13. juli 2019

Det er en fortælling om livet, hvad man får ud af det, og hvad der sker, når ens drømme går i opfyldelse.

Sådan beskriver Pernille Rose Grønkjær selv den dokumentarfilm, The Monastery, som hun lavede for 13 år siden. Hun brugte ti år på at lave filmen og kom meget tæt på dens hovedperson, teologen hr. Vig, og siden har det været hendes store drøm at forvandle den til en spillefilm, både fordi filmen er en del af hendes livshistorie, og fordi hun gerne vil hylde den unikke hovedperson.

The Monastery handler om aldrende hr. Vig, der bor på et slot på Fyn, og som gennem 50 år har drømt om at forvandle det til et kloster. Det lykkes ham, da han får kontakt med en russisk ortodoks nonneorden, og en af nonnerne, Amvrosija, flytter ind. Det er dog noget af en omvæltning for en inkarneret ungkarl som hr. Vig pludselig at skulle tage hensyn til et andet menneske og så endda en kvinde.

»Det var et umuligt projekt fra starten,« siger Pernille Rose Grønkjær om The Monastery.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
Viggo Okholm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Viggo Okholm

Spændende artikel om Penilles drøm,men om Jørgen Laursen Vig vil være svær, men måske hun skulle lede mens der endnu er tid blandt alle de studerende officielt højskoleelever for at få det hele med.
Hele Vigs liv var utraditionel og både hans fejl,ideer og geni er et stort morads.
Men mit liv var aldrig blevet det samme uden mine 2 gange 8 måneder på Hesbjerg (66-67) og igen (68-69) og så en vielse med min første kone i 71.

Maj-Britt Kent Hansen

Hvorfor i alverden skal den helt fantastiske dokumentar The Monastery laves til fiktion?

Virkeligheden i dokumentaren er da så meget mere betagende end en fiktionsudgave nogensinde kan blive.