Klumme
Læsetid: 2 min.

Politiet står uden spor i sag om kængurukup til en værdi af 20.000 kroner

Joe Biden undskylder, som kun politikere kan gøre det. Kænguruer bliver stjålet flere steder på samme uge. Der er sket lidt af hvert i ugen der gik
I Jylland er der blevet stjålet fem kænguruer i løbet af en måned, fordelt på to kængurukup.

I Jylland er der blevet stjålet fem kænguruer i løbet af en måned, fordelt på to kængurukup.

Hauke Dressler

Moderne Tider
13. juli 2019

Hver uge henover sommeren samler Informations redaktion et potpourri over begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugens ...

Ugens kup

Line Vaaben

De er ikke særligt meget værd, og de er svære at fange. Alligevel er der i Jylland blevet stjålet fem kænguruer i løbet af en måned, fordelt på to kængurukup. »Mens flertallet af tyve går efter dyre punge, går andre langfingrede typer efter pungdyr,« som Ekstra Bladet skriver. Kængurutyvene har slået til i henholdsvis Bjerringbro og Bedsted. Senest sidste lørdag, hvor et kængurupar og deres unge til en værdi af 20.000 kroner forsvandt over natten fra en dyrehandel. Ejeren mener, at tyvene er professionelle, som har bedøvet dyrene, da de ellers er svære at fange. Politiet står uden spor i sagen. Vi må konstatere: Verden bliver mere og mere rå.

JUSTIN LANE

Ugens undskyldning

Kristian Villesen

Den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden har tidligere pralet med, at han har arbejdet sammen med republikanere med skarpe holdninger på raceområdet, herunder folk, som åbent var tilhængere af raceadskillelse. Han så det som en positiv egenskab at kunne lave politik med modstandere, men sådan blev det ikke opfattet af en anden præsidentkandidat, Kamala Harris, som angreb Biden under den første kandidatdebat, hvorefter hans tilslutning i meningsmålingerne faldt.

Nu undskylder Biden, selv om man kan diskutere, om samarbejdsevne er noget, man skal undskylde for. Man kan faktisk også diskutere, om undskyldningen reelt er en undskyldning, eller om den snarere hører til i den særlige kategori af politikerudmeldinger, som har form som en undskyldning uden at være det. »Var det en fejl, da jeg for nogle uger siden på en eller anden måde gav det indtryk til folk, at jeg hyldede de mennesker, som jeg igen og igen med succes har modarbejdet,« spørger Biden sig selv. »Ja. Og jeg fortryder det,« svarer han og tilføjer noget med, at han er ked af, at han er blevet misforstået.

Bax Lindhardt

Ugens klimaskuffelse

Mathias Sindberg

Vi taler og skriver meget om, hvordan vi kan leve mere klimavenligt. Det gælder ikke mindst i nærværende avis. Vi ved godt, at det er skidt at køre for meget i bil, og ingen kan længere hævde, at de ikke er klar over, at det er stærkt klimabelastende at flyve. Indtil videre har det dog ikke haft de store konsekvenser for, hvordan vi vælger at transportere os.

I denne uge kom der nye tal for både antallet af nyregistrerede biler og afgange fra Københavns Lufthavn. Begge tal er stort set uændrede i forhold til sidste år. Og 2018 var vel at mærke det mest aktive år i Københavns Lufthavns historie.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ugens ministerudmelding

Kristian Villesen

Som ny minister er det godt at komme hurtigt ud af starthullerne og markere sig i den offentlige debat. Og ingen har i denne uge mestret disciplinen mere overbevisende end Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som mente, at bloggere som Fie Laursen skal kunne »stilles til ansvar over for straffeloven«, når de lægger deres selvmordsbreve på de sociale medier.

De fleste andre mente, at udmeldingen var lige til den uempatiske side, så ministeren blødte op i løbet af ugen. Hårdere straffe til selvmordstruede lyder ellers som en oplagt socialdemokratisk sag. Og et område, hvor de virkelig kan profilere sig i forhold til alle andre.

Serie

Ugens ...

Hver uge henover sommeren samler Informations redaktion et potpourri over begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugens ...

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her