Læsetid: 3 min.

»Jeg ved ikke, hvorfor det lige blev bier, for sommerfugle er meget mere farvestrålende«

Antallet af insekter falder. Derfor fortæller entomologer, biologer og entusiaster i løbet af sommeren om deres yndlingsinsekter. Mens de stadig kan findes i naturen. Yoko Luise Dupont er seniorforsker i plante- og insektøkologi, og hendes yndlingsinsekt er moshumle
Antallet af insekter falder. Derfor fortæller entomologer, biologer og entusiaster i løbet af sommeren om deres yndlingsinsekter. Mens de stadig kan findes i naturen. Yoko Luise Dupont er seniorforsker i plante- og insektøkologi, og hendes yndlingsinsekt er moshumle

Jakob Sunesen

27. juli 2019

»Det meste af mit arbejde på Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet handler om bestøvning og især om bier. Jeg ved ikke, hvorfor det lige blev bier, for sommerfugle er meget mere farvestrålende, og svirrefluer er for så vidt også pænere at se på. Men bierne er de vigtigste bestøvende insekter, og så har de har en meget spændende biologi. De er tæt knyttede til blomsterne, og den der tanke om, at der kan opstå parallel evolution, altså at nogle planter kan tilpasse sig bestøverne og omvendt, den er enormt fascinerende. Det er ligesom et kæmpestort urværk.«

»Jeg kan sådan set lide alle humlebier. De er nuttede og rolige og gør ligesom bare det, de skal ude i naturen: samler nektar og pollen ind og bringer det hjem til deres lille koloni. Men hvis jeg skal vælge en, skal det være moshumlen. Den er flot og sådan ret ensartet gyldenbrun. Mange humlebier har striber, men moshumlen er gyldenbrun over det hele. Den er meget pelset og har et langt hoved og en lang tunge.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristin Marie Lassen
  • Anders Reinholdt
  • Thomas Tanghus
  • Johnny Christiansen
Kristin Marie Lassen, Anders Reinholdt, Thomas Tanghus og Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer