Læsetid: 8 min.

Verden har fået et nyt venstreorienteret ikon. Hun er lesbisk, spiller fodbold og farver sit hår lilla

Alle i USA har for tiden en mening om VM-vinderen Megan Rapinoe, og det er særligt hendes politiske aktivisme uden for fodboldbanen, der deler vandene. Selv kalder Rapinoe sig »en omvandrende protest«. Hun er lesbisk, hader Trump og kæmper for ligeløn. Og så er hun kvinde på en måde, der virkelig hidser mænd op
Den demokratiske analysevirksomhed Public Policy Polling har lavet en meningsmåling, som viser, at Megan Rapinoe med 42 procent af stemmerne mod 41 ville blive præsident, hvis hun stillede op mod Donald Trump.

Den demokratiske analysevirksomhed Public Policy Polling har lavet en meningsmåling, som viser, at Megan Rapinoe med 42 procent af stemmerne mod 41 ville blive præsident, hvis hun stillede op mod Donald Trump.

LUCY NICHOLSON

20. juli 2019

Der findes et videoklip af den 34-årige amerikanske fodboldspiller Megan Rapinoe, som for nylig gik viralt og var overalt på internettet. Klippet er optaget med en holdspillers mobiltelefon og er fra 11. juli – samme dag som det amerikanske kvindefodboldhold kørte parade på Manhattan for at fejre, at de netop har vundet verdensmesterskabet.

I klippet står Megan Rapinoe med en champagneflaske i den ene hånd og guldtrofæet i den anden. Hendes karakteristiske lilla hår er redt tilbage, og hun bærer et par store, røde solbriller og en hel del guldhalskæder om halsen.

Hun kigger ind i kameraet og råber så:

»Jeg fortjener det!«

»Hvad fortjener du,« spørger holdkammeraten, som filmer.

Og selv om der ikke kommer lyd ud af Megan Rapinoes mund, er det tydeligt at se, at hun med læberne former ordet ’everything’. Megan Rapinoe fortjener det hele.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Tommy Clausen
 • David Zennaro
 • Torben K L Jensen
 • ingemaje lange
 • Olaf Tehrani
 • Erik Karlsen
 • Katrine Damm
 • Frede Jørgensen
 • Bjarne Jørgensen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
Tommy Clausen, David Zennaro, Torben K L Jensen, ingemaje lange, Olaf Tehrani, Erik Karlsen, Katrine Damm, Frede Jørgensen, Bjarne Jørgensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg kan skam godt forstå du kæmper for ligeløn som kvindelig fodboldspiller. Om hun går op i almindelige menneskers løn er nok et helt andet spørgsmål.

Christian Larsen, Anders Reinholdt, Bjørn Pedersen, Jens Flø og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Sportsidolers franchising er faktisk uhyggelig.
Godt der er en stjerne, som vil tale for sig selv.

Ole Frank, Birte Pedersen og Minna Rasmussen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Tom Finkel

Hvornår har du hørt fodboldspillere kæmpe for almindelige lønmodtagere?
Det er vist ikke et kvindeproblem.

Mette Poulsen, Jan Rosberg, Ole Frank, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Steen K Petersen, Anders Reinholdt, John Andersen, Minna Rasmussen, Frede Jørgensen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Martin Nielsen

Hvis I skriver at hun har lilla hår så er det overflødigt at nævne at hun er venstreorienteret ;)

Bjørn Pedersen

Barren er da godt nok sat lavt hvis hun skulle forestille at være et "venstreorienteret ikon"? Bryder sig ikke om Trump, farver sit hår lilla (totalt anti-establishment, åbenbart?) og synes der er for meget ulighed i USA.

Mon ikke "verden" har set den slags før?

Birte Pedersen, Hans Aagaard og Christian Larsen anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Overbetalt fodbold millionær kæmper for flere penge - til sig selv!
Siden hvornår er det blevet venstreorienteret?

(Hun tjener over kr. 3.000.000, og er omkring kr. 20.000.000 værd)

Mads Jakobsen, Birte Pedersen, jens christian jacobsen, Hans Aagaard, Christian Larsen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Ja, hvad skal man foretrække? En højtlønnet person, der stiller spørgsmålstegn ved uligheden, eller en højtlønnet person, der bare er ligeglad med, at andre tjener for lidt? Er det ikke vigtigere, om Rapinoe har ret i sin kritik af forholdene i USA generelt, end hvor meget hun selv er værd? Eller skal man som succesrig bare holde kæft og være taknemmelig for det, man selv har opnået, som Brad Polumbo åbenbart mener?

Mette Poulsen, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Henrik Hesselholdt, Ole Frank, Tommy Clausen, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, ingemaje lange, Steen K Petersen, Anders Sørensen, Niels Duus Nielsen, John Andersen, Carsten Hansen, Frede Jørgensen, Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel og Jørn Vilvig anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Ib Gram-Jensen, at hun har ret i den smule kritik hun giver gør hende ikke til "verdens" "venstreorienterede" ikon. Hun er venstreorienteret efter udelukkende amerikansk målestok, hvor også liberalisme er "venstreorienteret" og det er venstreorienteret at gå ind for fagforeninger og stemmeret til tidligere dømte kriminelle.

Det er ikke hende der er noget galt med på nogen måde, der er fortolkningen af hendes (påståede globale) betydning den er galt med.

Mette Poulsen, Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Tommy Clausen, Susanne Kaspersen, Hans Aagaard, Christian Larsen, John Andersen, Niels Duus Nielsen, Morten Balling, Anders Reinholdt, Erik Karlsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ib Gram-Jensen

Bjørn Pedersen, næh, der er da ingen grund til at gøre hende til et ikon, men vel heller ikke til at nedgøre hende på grund af hendes succes og indkomst, som nogle gør. Først og fremmest er det sagen, ikke personen, der bør være det væsentlige.

Elisabeth Andersen, Ole Frank, Tommy Clausen, Frede Jørgensen, Erik Karlsen, Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel og Jørn Vilvig anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Hatten af for Rapinoe.

Fint at tage afstand fra Trump og Ulighed.
Man skal dog ikke tillægge hendes ord mere end så mange andres kritik af ovenstående.
Men ligefrem at klandre hende og fokusere på noget der reelt ikke har med emnet at gøre , er at skyde ved siden af målet.

Tommy Clausen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel og John Andersen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Jeg hørte hende i går sige at Bernie Sanders havde rigtig mange gode idéer, men han var jo gammel og ikke kvinde, så meh...

Helt sikkert. Hun er et fremragende ikon for venstrefløjen. Knivskarp i hendes analyse :)

Henrik Brøndum

"Måske er det simpelthen for meget for mænd, at hun stiller noget frem i butiksruden, som de aldrig kan få fingre i."

Fornem vurdering, humanistisk og inkluderende.

Jeg er nu mere urolig for driftsudgifterne. En karriere der lakker mod enden, kun 3 millioner kroner om året og vintagechampagne? Det hænger ikke sammen.

Michael Andresen

"Hun er lesbisk, hader Trump og kæmper for ligeløn. Og så er hun kvinde på en måde, der virkelig hidser mænd op."

Jeg bliver nu ikke særlig ophidset af hende. ;-)

Torben Lindegaard

@Lærke Cramon

Jeg glæder mig bare til den dag, hvor vi kan læse om sportsidoler uden at blive præsenteret for information om deres seksualitet.

Det rager bare ikke os læsere, hvilken seksuel gruppe Megan Rapinoe tilhører.

hvordan gør man ligeløn op
https://humanevents.com/2019/07/08/there-should-be-equal-pay-for-the-wor...

Køns kamp i en nøddeskal
når man prøver at Sammenligner æbler og pærer. så er det lidt svært. For hvordan gør man det så op, når ting ikke har det samme udgangspunkt. For jeg er helt klart for, at de skal have en fairløn. men hvad er fair og hvad gør at de ikke få en fair løn nu?

Når man gør sport til politik på denne måde, om man er for elle imod the orange man (trump), så som det med ikke at rejse sig for flaget osv. for sport er for alle og ikke kun den ene politiske fløj. Sport skal samle folket, så politik skal ud af sport tak.

Kan forstå de gjorte det, men også forstå de miste deres medaljer
https://en.wikipedia.org/wiki/1968_Olympics_Black_Power_salute

Det er nok derfor at venstrefløjen har det så svært, når den tilsyneladende har behov for ikoner - omend hun virker sympatisk, så at gøre hende til et ikon pga det hun siger, udstiller lidt venstrefløjens problemer.

Hvorfor er det så vigtigt for Information HVEM der siger noget (køn og seksualitet) mere end HVAD der siges. Det er jo ikke epokegørende det hun siger ...

Eva Schwanenflügel

@ Gert Hansen

Det handler nok om 'rollemodeller', et ret irriterende udtryk, jeg foretrækker 'forbilleder'.

Det er ikke epokegørende hvad der bliver sagt, men fordi det er en vigtig person, som må formodes at have en del indflydelse på andre via sin position, bliver hun en såkaldt 'influencer'.

Om man kan lide det eller ej, har identitetspolitikken bevæget sig ind i de forhenværende sakrosankte områder som sport, fritid, mode, politik etc.

Og når det er sagt, har det altid været vigtigt for børn og unge med forbilleder.
Også voksne har muligvis brug for at få udvidet horisonten ;-)

At Megan Rapinoe's "attitude kan engagere så mange" er fordi hun endnu ikke er indrullet i neoliberal konkurrencesport, og det er hun netop ikke fordi hun og de andre forboldkvinder ikke tjener så meget.

Neymar og og de andre mandlige millionærforboldspillere har i deres kontrakt plamager om hvordan de må opføre sig, og hvad de må udtale sig om. Derfor hører vi ikke så meget om deres meninger, men mere om deres skattesvindel osv.

Megan Rapinoe og er et super forbillede....