Nyhed
Læsetid: 3 min.

Voldtægtssagen mod Ronaldo blev droppet: Vi får ikke at vide, hvad der skete i luksussuite 57306

Anklagemyndigheden i Las Vegas har ikke fundet tilstrækkelige beviser for, at fodboldstjernen Cristiano Ronaldo skulle have voldtaget amerikanske Kathryn Mayorga tilbage i 2009. Indicier er der til gengæld nok af
Moderne Tider
27. juli 2019
Anklagemyndigheden har erklæret, at de ikke har tilstrækkelige beviser for, at det portugisiske fodboldikon den 12. juni 2009 voldtog amerikanske Kathryn Mayorga i sin luksussuite på Palms Place Hotel i Las Vegas.

Anklagemyndigheden har erklæret, at de ikke har tilstrækkelige beviser for, at det portugisiske fodboldikon den 12. juni 2009 voldtog amerikanske Kathryn Mayorga i sin luksussuite på Palms Place Hotel i Las Vegas.

Ritzau Scanpix

Offentligheden har delt sig i to lejre, efter at anklagemyndigheden i Las Vegas denne uge valgte at droppe en voldtægtssag mod fodboldstjernen Cristiano Ronaldo.

På de sociale medier har nogle kaldt ham »uskyldig«, mens andre har beklaget, at en hvid, rig sportsstjerne som Ronaldo kan slippe godt fra sådan en sag.

Selv har Ronaldo hele tiden stået ved, at han har haft sex med Mayorga, men at der var tale om et frivilligt samleje.

Anklagemyndigheden har erklæret, at de ikke har tilstrækkelige beviser for, at det portugisiske fodboldikon den 12. juni 2009 voldtog amerikanske Kathryn Mayorga i sin luksussuite på Palms Place Hotel i Las Vegas – og det har vakt opsigt.

For selv om Ronaldo jo rent juridisk er uskyldig, når anklagerne ikke mener at kunne bevise det modsatte, hænger mistanken der stadig.

Selv om Ronaldo har fastholdt sin uskyld, er en række stærke indicier blevet lagt frem i offentligheden, siden sagen eksploderede i efteråret 2018.

Football Leaks

Det begyndte med, at tyske Der Spiegel i 2018 modtog en bunke inkriminerende dokumenter som en del af whistleblowerprojektet Football Leaks.

Dokumenter, der blandt andet indeholdt Mayorgas voldtægtsanklage mod Ronaldo og de efterfølgende forhandlinger om en kompensation, der indtil da havde fundet sted i al hemmelighed.

Forhandlingerne fandt sted i 2010, hvor Kathryn Mayorga og Cristiano Ronaldos advokater til sidst indgik »et civilt forlig« – en såkaldt non-disclosure agreement, hvor Ronaldo-lejren betalte Kathryn Mayorga godt 375.000 dollar mod, at hun aldrig ville nævne hændelsen igen.

Otte år senere landede dokumenterne så hos Der Spiegel.

Det tyske medie opsøgte Kathryn Mayorga, der efter længere overvejelser og med #MeToo-bevægelsen som rygstød valgte at fortælle om sagen.

Og den 28. august 2018 kontaktede hun Las Vegas Metropolitan Police Department med en forespørgsel om at få voldtægtssagen genåbnet.

Mayorga har beskrevet hændelsesforløbet den aften i Las Vegas: Hvordan Ronaldo pludselig stod med sit lem fremme ude på badeværelset og opfordrede hende til at røre, mens hun var ved at iføre sig badetøj for at tage en dukkert i boblebadet, hvor andre festdeltagere befandt sig.

Hun kyssede Ronaldo, men da hun forsøgte at frigøre sig fra ham, tvang han hende ned på sengen og voldtog hende analt, mens hun skreg »nej, nej, nej« igen og igen.

Forløbsbeskrivelsen stemmer fuldstændig overens med Ronaldos egen forklaring, som den fremgår af de dokumenter, som Der Spiegel fandt i stakken fra Football Leaks.

Et fortroligt spørgeskema, hvori Ronaldo beretter om, hvordan han trængte ind i hende bagfra, og at hun »ikke ønskede det«, men at hun gjorde sig tilgængelig.

»Hun sagde ’nej’ og ’stop’ flere gange,« står der.

Ronaldo: Forfalskede dokumenter

Problemet for anklagemyndigheden og Kathryn Mayorga er bare, at man fra Ronaldo-lejrens side hele tiden har hævdet, at der er tale om forfalskede dokumenter.

I politirapporten fra 2010 fremgår det, at Kathryn Mayorga dagen efter den påståede voldtægt grædende ringede til Las Vegas Metropolitan Police Department og fortalte, at hun var blevet voldtaget, men at hun nægtede at angive gerningsmanden – blot at der var tale om »en kendt sportsmand«.

Ifølge Der Spiegel fik Kathryn Mayorga efterfølgende foretaget en undersøgelse på et medicinsk center for voldtægtsofre, hvor man konstaterede, at hun var hævet og havde sår i endetarmen.

Men i pressemeddelelsen fra anklagemyndigheden hedder det, at »politiet ikke var i stand til at følge efterforskningsprotokoller for seksuelle overgrebssager eller foretage nogen meningsfuld efterforskning«, fordi Kathryn Mayorga ikke havde angivet, hvem der havde forulempet hende.

»Uden at kende gerningsstedet eller identiteten på gerningsmanden har efterforskerne ikke haft mulighed for at indhente vitale retsmedicinske beviser. Derudover er videomateriale, der viser interaktion mellem offeret og gerningsmanen før og efter den påståede forbrydelse, gået tabt.«

Det er dét, som politiet har haft arbejde med, og som har ledet dem frem til konklusionen, der lyder, at »anklagen om seksuelt overgreb mod Cristiano Ronaldo ikke kan bevises over enhver tvivl«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Bjerre

Sladder.

https://www.themindfulword.org/2018/cristiano-ronaldo-me-too-movement/
Sagen affødte dog enkelte interessante refleksioner om #Metoo, feminisme, misogyni mv.
En sørgelig sag, der om ikke andet viser, At Ronaldo sandsynligvis ikke er en fin fyr, da han jo indrømmede at hun sagde nej og stop flere gange.

Det er interessant som folk pludselig erindrer anderledes når de første penge er sluppet op.

Ikke andet end et forsøg på at få flere penge ud af Ronaldo. Er han et røvhul? Meget muligt men når man har indgået en aftale og hun har accepteret penge istedet for straf er der ikke mere at komme efter.

Jeppe Lindholm

MeToo bevægelsen har skabt nye veje for den amerikanske I-want-to-be-rich-and-famous industri. Knald en kendt og anklag se denne. Nu i en ny variant.

Grethe Preisler

Æv altså
Og nu havde 'vi danskere' ellers lige glædet os sådan til at være med på en kigge-lytter i 'Trumpistan'
... ;o(

"Vi får ikke at vide, hvad der skete..."

Og...?