Læsetid: 3 min.

»Jeg har et yderst professionelt forhold til sommerfugle«

Antallet af insekter falder. Derfor fortæller entomologer, biologer og entusiaster i løbet af sommeren om deres yndlingsinsekter. Mens de stadig kan findes i naturen. Ole Karsholt er tidligere medarbejder ved sommerfuglesamlingen på Zoologisk Museum i København, og hans yndlingsinsekt er milemøl
Antallet af insekter falder. Derfor fortæller entomologer, biologer og entusiaster i løbet af sommeren om deres yndlingsinsekter. Mens de stadig kan findes i naturen. Ole Karsholt er tidligere medarbejder ved sommerfuglesamlingen på Zoologisk Museum i København, og hans yndlingsinsekt er milemøl

Jakob Sunesen

20. juli 2019

Ole Karsholt er tidligere medarbejder ved sommerfuglesamlingen på Zoologisk Museum i København, og hans yndlingsinsekt er milemøl.

»Min interesse for insekter går tilbage til dengang, jeg var dreng. Jeg interesserede mig for naturen og samlede alt muligt, fra strandskaller og forsteninger til frimærker. På et tidspunkt blev jeg interesseret i sommerfugle, for det var mange af mine kammerater også.«

»Dagen efter min konfirmation cyklede jeg ind til Gothersgade, hvor der lå en naturaliehandel. Der kunne man købe sådan nogle brædder, som man kunne sætte sommerfuglene op på, så vingerne er spredt ud. Ellers er der jo ikke noget ved det, hvis de bare ligger i en cigarkasse. Man sætter sommerfuglen på en insektnål og breder vingerne ud. Så lader man dem tørre der.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu