Beverly Hills 90210 forsøger at gøre comeback, mens Kristian Jensen står midt i den borgerlige nedsmeltning

Beverly Hills 90210 vender i denne uge tilbage. Et genoplivningsforsøg med en slidt præmis. Samtidig måtte Venstres Kristian Jensen i denne uge sande, at også han havde brug for genoplivning midt i den borgerlige nedsmeltning. Vi dykker ned i ugen, der gik
Beverly Hills 90210 er blevet genudsendt i Danmark 27 gange. Nu er serien tilbage.

Beverly Hills 90210 er blevet genudsendt i Danmark 27 gange. Nu er serien tilbage.

Mario Anzuoni

Moderne Tider
10. august 2019

Hver uge henover sommeren samler Informations redaktion et potpourri over begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugens ...

... genoplivningsforsøg

Lone Nikolajsen

Vore dages underholdningsindustri dyrker gensynsglæden flittigt. Disney laver nye udgaver af deres bedste tegnefilm med computeranimationer eller velkendte skuespillere, og fans af platte komedier fra sidste årtusind kan forsøge at nyde Dum og Dummere 2 (20 år yngre end 1’eren), mens vi venter på Coming to America 2 (der følger op på 1988-hittet).

Men hvad stiller man op med en ikonisk ungdomsserie fra 90’erne, som allerede én gang er lavet i en ny version, hvori nye karakterer går på samme high school som i originalen, og her har nogle af de oprindelige karakterer som studievejleder og dramalærer?

Det har rettighedshaverne til Beverly Hills 90210 (1990-2000, genudsendt 27 gange i Danmark) fundet svar på.

Denne uge kan man se det første af seks afsnit af BH90210, der laver en frisk metavinkel på den slidte præmis: De oprindelige skuespillere spiller sig selv, der genindspiller den serie, der engang gjorde dem kendte.

Genoplivningsforsøget kan ses på streames på Cmore og ses på TV 2 Zulu.

Ugens sommerlekture

Mikkel Vuorela

En fotograf har snappet et billede af den ferierende tyske kansler Angela Merkel, der sidder og læser en bog. Og hvad læser kansleren så? Jo, såmænd bare litteraturteoretikeren Stephen Greenblatts undersøgelse af Shakespeares skurke, The Tyrant.

Bogen skulle ifølge beskrivelsen være et dybt dyk ned i »demagogers infantile psykologi og umættelige narcissistiske appetit – og i medløberens kynisme og opportunisme«.

Det er lidt svært at regne ud, hvorfor Merkel dog skulle interessere sig for den slags, når nu verdens største supermagt ledes af en fyr, der kalder sig selv for et »stabilt geni«. 

Ugens mindst beroligende citat

Mikkel Vuorela

»Vi er ved at opdage, at kineserne måske har en højere smertetærskel, end vi troede. De ser ikke ud til at bekymre sig om, at det har en ekstremt negativ effekt på deres økonomi. Det er en slags spil om gensidig sikret ødelæggelse for tiden,« sagde Stephen Moore, økonomisk rådgiver for Trump under valgkampen og nuværende ven af Det Hvide Hus til Washington Post om den eskalerende handelskrig, som Trump mener, han har fuldstændig styr på.

En snigende hovedpine melder sig ved tanken om snart at skulle håndtere både efterårsstyrtregn og et globalt økonomisk kollaps.

Leah Millis

Ugens bosættelse

Mikkel Vuorela

Nå men, det viser sig, at det israelske rumfartøj, der styrtede ned på Månen tidligere i år ikke bare indeholdt en masse hightechhalløj, men også en del organisk materiale – deriblandt en masse eksemplarer helt utroligt sejlivede bjørnedyr, skriver magasinet Wired.

Bjørnedyret er en lille organisme, som ligner en vingummibamse og er dyreverdenens svar på nudler, for det kan nemlig gå i et stadie kaldet krytobiose, hvor det tørrer ud og reelt er dødt – indtil man hælder vand på, og det genoplives.

Nu er der hverken vand eller atmosfære på Månen, så vi skal ikke regne med, at bjørnedyret vil begynde at kolonisere Månen, men der er alligevel noget spændende i, at der ligger latent liv deroppe. 

Bjørnedyrets månelanding er i øvrigt langtfra det første dna, mennesket har efterladt på Månen, skriver Wired også. Astronauterne fra den første Apollo-mission efterlod nemlig knap 100 poser med afføring, som til evig tid kan stå som et monument over homo sapiens, der herskede over Jorden for en stund. 

Ugens borgerlige nedsmeltning

Kristian Villesen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstres næstformand, Kristian Jensen, er frustreret over, at hans eget parti fik et godt valgresultat – det betød nemlig, at Lars Løkke Rasmussen ikke blev tvunget til at opgive formandsposten på valgnatten.

I torsdagens Berlingske undsagde Jensen derfor Løkkes tanker om en SV-regering, hvilket gav borgerlig ballade på Venstres sommergruppemøde, hvor Claus Hjort Frederiksen krævede Jensens afgang.

Tidligere på ugen var der ballade, fordi Inger Støjberg ikke blev en del af ledelsen. Og tidligere på året imploderede Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Det er næsten altid venstrefløjen, der står for de politiske nedsmeltninger, så kære røde læser: Husk nu at nyde det. Det kan blive et underholdende efterår også!

Ugens ...

Hver uge henover sommeren samler Informations redaktion et potpourri over begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugens ...

Seneste artikler

 • Er A$AP Rocky lidt som Olof Palme?

  3. august 2019
  Kan man betale en demonstrant? Og andre spørgsmål redaktionen har stillet sig selv i denne uge. Én ting betvivler vi ikke: Det er en god idé at tale mere om kønsorganers indretning
 • Trump viser sig som ugens homeboy i sin kamp for at få A$AP Rocky på fri fod i Sverige

  27. juli 2019
  Guttermanden Donald Trumps forsøg på at komme rapperen A$AP Rocky til undsætning kvalificerer ham til ugens ven. Broderskabet mellem kendispræsidenten og et af hiphoppens store navne kan dog ikke få rapperen ud af kløerne på det svenske retsvæsen
 • Mammutrester gør russere rige og giver kinesiske rigmænd blærerøvspoint

  20. juli 2019
  Ja, noget positivt skal klimakrisen jo bringe med sig: i Rusland smelter permafrosten, og mammutrester titter frem. De går for en formue på det sorte kinesiske marked, kom det frem denne uge. Men det er ikke det eneste, der er sket midt i sommerens lune, hvor Nigel Farage igen fagter med en form for ironi, en ny netkriger markerer sig, og en kvinde viser sig ikke at ville på all-inclusive ferie, fordi det gør hende tykkere
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Gårsdagens første afsnit viste hvor vigtig den af sin fortid plagede karakter Dylan var for serien. Klarer de den uden ham et det virkelig godt gået.